Sprød chokolade-cheesecake

Samlet tid 100 min.
5 min. Arbejdstid
95 min. Tilberedningstid

Ingredienser

12 Portioner

Bund:

120 g
smør
80 g
sukker
60 g
malede mandler

Fyld:

60 g
flødechokolade
2 
pakker vaniljebuddingpulver
200 g
sukker
60 g
blødt smør
2 
æg
1 kg
fedtfattig kvark (eller friskost)
200 ml
mandeldrik (eller almindelig mælk)

Topping:

15 g
malede mandler
Næringsindhold: 1701 kJ  /  406 kcal
19,8 g Fedt
14,1 g Protein
41,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 180 °C (over-/undervarme; varmluft: 160 °C). Kom bagepapir i en springform (28-30 cm i diameter). Smelt smørret, og rør det smeltede smør sammen med Kikkoman Panko, sukkeret og de malede mandler. Fordel blandingen i bageformen, og tryk den godt sammen til en flad kagebund, som bages i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.

Step 2

Fyld: Hak chokoladen groft, og smelt den over et varmt vandbad.

Step 3

Rør vaniljebuddingpulver, sukker og smør sammen. Tilsæt æg, kvark, mandeldrik og sød Kikkoman Sojasauce (eller sojasauce + sukker), og rør det hele sammen til en jævn og glat creme. Stil 100 g af den lyse cremeblanding til side. Fordel resten af cremen på den forbagte kagebund.

Step 4

Rør den smeltede chokolade ud i den gemte portion af den lyse cremeblanding. Fordel denne mørke creme klatvis oven på den lyse creme med en spiseske, og marmorér de mørke klatter forsigtigt med den lyse creme.

Step 5

Topping: Bland mandlerne og Kikkoman Panko sammen, drys kagen med blandingen, og stil formen i ovnen igen i ca. 50 minutter.

Step 6

Lad kagen køle af i ca. 2 timer på en trådrist, før du tager ringen af springformen, og lad derefter den sprøde chokolade-cheesecake køle helt af, inden den skæres ud og serveres.

Opskrifts-ID: 840

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 180 °C (over-/undervarme; varmluft: 160 °C). Kom bagepapir i en springform (28-30 cm i diameter). Smelt smørret, og rør det smeltede smør sammen med Kikkoman Panko, sukkeret og de malede mandler. Fordel blandingen i bageformen, og tryk den godt sammen til en flad kagebund, som bages i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.

Fyld: Hak chokoladen groft, og smelt den over et varmt vandbad.

Rør vaniljebuddingpulver, sukker og smør sammen. Tilsæt æg, kvark, mandeldrik og sød Kikkoman Sojasauce (eller sojasauce + sukker), og rør det hele sammen til en jævn og glat creme. Stil 100 g af den lyse cremeblanding til side. Fordel resten af cremen på den forbagte kagebund.

Rør den smeltede chokolade ud i den gemte portion af den lyse cremeblanding. Fordel denne mørke creme klatvis oven på den lyse creme med en spiseske, og marmorér de mørke klatter forsigtigt med den lyse creme.

Topping: Bland mandlerne og Kikkoman Panko sammen, drys kagen med blandingen, og stil formen i ovnen igen i ca. 50 minutter.

Lad kagen køle af i ca. 2 timer på en trådrist, før du tager ringen af springformen, og lad derefter den sprøde chokolade-cheesecake køle helt af, inden den skæres ud og serveres.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.