
155 af 447
Sprød chokolade-cheesecake
Naturligt brygget sojasauce
Naturligt brygget sød sojasauce
Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
Desserter
Yuletide

Samlet tid
100 min.
Tilberedningstid:
5 min.
Madlavningstid
95 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
1701 kJ / 406 kcal
Fedt:
19.8 g
Protein:
14.1 g
Kulhydrat:
41.4 g
Ingredienser for 12 portion(er)
Bund:
- 120 g smør
- 60 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
- 80 g sukker
- 60 g malede mandler
Fyld:
- 60 g flødechokolade
- 1 pakker vaniljebuddingpulver
- 200 g sukker
- 60 g blødt smør
- 2 æg
- 1 kg fedtfattig kvark (eller friskost)
- 200 ml mandeldrik (eller almindelig mælk)
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sød sojasauce (kan evt. erstattes af 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce + ca. ½-¾ tsk. sukker)
Topping:
- 15 g malede mandler
- 15 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
Forberedelse
- Varm ovnen op til 180 °C (over-/undervarme; varmluft: 160 °C). Kom bagepapir i en springform (28-30 cm i diameter). Smelt smørret, og rør det smeltede smør sammen med pankoraspen, sukkeret og de malede mandler. Fordel blandingen i bageformen, og tryk den godt sammen til en flad kagebund, som bages i den forvarmede ovn i ca. 20 minutter.
- Fyld: Hak chokoladen groft, og smelt den over et varmt vandbad.
- Rør vaniljebuddingpulver, sukker og smør sammen. Tilsæt æg, kvark, mandeldrik og sød sojasauce (eller sojasauce + sukker), og rør det hele sammen til en jævn og glat creme. Stil 100 g af den lyse cremeblanding til side. Fordel resten af cremen på den forbagte kagebund.
- Rør den smeltede chokolade ud i den gemte portion af den lyse cremeblanding. Fordel denne mørke creme klatvis oven på den lyse creme med en spiseske, og marmorér de mørke klatter forsigtigt med den lyse creme.
- Topping: Bland mandlerne og pankoraspen sammen, drys kagen med blandingen, og stil formen i ovnen igen i ca. 50 minutter.
- Lad kagen køle af i ca. 2 timer på en trådrist, før du tager ringen af springformen, og lad derefter den sprøde chokolade-cheesecake køle helt af, inden den skæres ud og serveres.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
100 min.
Tilberedningstid:
5 min.
Madlavningstid
95 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
1701 kJ / 406 kcal
Fedt:
19.8 g
Protein:
14.1 g
Kulhydrat:
41.4 g
Ingredienser for 12 portion(er)
Bund:
- 120 g smør
- 60 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
- 80 g sukker
- 60 g malede mandler
Fyld:
- 60 g flødechokolade
- 1 pakker vaniljebuddingpulver
- 200 g sukker
- 60 g blødt smør
- 2 æg
- 1 kg fedtfattig kvark (eller friskost)
- 200 ml mandeldrik (eller almindelig mælk)
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sød sojasauce (kan evt. erstattes af 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce + ca. ½-¾ tsk. sukker)
Topping:
- 15 g malede mandler
- 15 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil