Spaghetti med broccolipesto og honningglaserede kikærter

Ingredienser

4 Portioner

Pasta:

300 g
spaghetti
250 g
broccoli
100 g
parmesanost, fint revet
100 g
cremefraiche
40 g
pinjekerner
3 
fed hvidløg, presset

Ristede kikærter:

20 g
honning
20 ml
koncentreret tomatpuré
20 ml
olivenolie
400 g
kikærter (fra dåse, afdryppet)

Garnering:

130 g
halvtørrede tomater, færdigkøbt
10 g
pinjekerner
Næringsindhold: 3071 kJ  /  734 kcal
28 g Fedt
33 g Protein
85 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 180°C. Bring vand i kog i en dampkoger eller en gryde med et passende dørslag. Læg bagepapir i en bradepande. Del broccolien i grove, lige store buketter. Læg broccolien i dampkogeren, og sæt det passende låg på. Damp broccolien i 6 minutter. Kom den dampede broccoli i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, cremefraiche, 30 ml naturligt brygget sojasauce, reven parmesan og 40 g pinjekerner. Blend det hele i ét minut. Skrab evt. rester langs kanten ned i blandingen, så saucen bliver jævn og ensartet med fast konsistens.

Step 2

Bland honningen med 50 ml naturligt brygget sojasauce, koncentreret tomatpuré og olie i en mellemstor skål. Tilsæt de afdryppede kikærter, og rør rundt, så de bliver dækket af saucen. Fordel kikærterne på den forberedte bradepande, og rist dem i ovnen i 20 minutter. Tag kikærterne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

Step 3

Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med de ristede kikærter.

Opskrifts-ID: 47

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 180°C. Bring vand i kog i en dampkoger eller en gryde med et passende dørslag. Læg bagepapir i en bradepande. Del broccolien i grove, lige store buketter. Læg broccolien i dampkogeren, og sæt det passende låg på. Damp broccolien i 6 minutter. Kom den dampede broccoli i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, cremefraiche, 30 ml naturligt brygget sojasauce, reven parmesan og 40 g pinjekerner. Blend det hele i ét minut. Skrab evt. rester langs kanten ned i blandingen, så saucen bliver jævn og ensartet med fast konsistens.

Bland honningen med 50 ml naturligt brygget sojasauce, koncentreret tomatpuré og olie i en mellemstor skål. Tilsæt de afdryppede kikærter, og rør rundt, så de bliver dækket af saucen. Fordel kikærterne på den forberedte bradepande, og rist dem i ovnen i 20 minutter. Tag kikærterne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med de ristede kikærter.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.