Soja-, appelsin- og honningglaseret stegt kalkun
Søg
Filter
Soja-, appelsin- og honningglaseret stegt kalkun
Bookmark
22 af 180

Soja-, appelsin- og honningglaseret stegt kalkun

Stegt kalkun i en marinade af appelsinsaft, honning og Kikkoman sojasauce serveret med rosenkål - sådan smager julen!

Soja-, appelsin- og honningglaseret stegt kalkun
Samlet tid 130 min.
Tilberedningstid: 130 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2981 kJ / 710 kcal
Fedt: 18,6 g
Protein: 67,9 g
Kulhydrat: 65,4 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 ovnklar hel kalkun 
  • 150 ml appelsinsaft 
  • 2 spsk. honning 
  • 4 spsk. Kikkoman sojasauce
     
  • ½ flute/baguette 
  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 100 ml mælk
  • 1 æg 
  • 3 spsk. rapsolie 
  • 4 spsk. Kikkoman sojasauce 
  • ½ muskatnød, revet
     
  • 600 g kartofler, skrællet 
  • 300 g rosenkål 
  • 300 g pastinak
  • 1 granatæble

Forberedelse

  1. Til fyldet Skær brødet i små tern til fyldet. Steg baconen på en pande med 3 spsk. rapsolie. Tilsæt brød-terningerne og lad dem sautere. 
  2. Kom derefter i en skål og hæld mælk og 4 spsk. sojasauce over. Tilsæt æg og revet muskatnød og bland det hele godt sammen. 
  3. Sæt en bradepande i ovnen og forvarm den til 160°C. 
  4. Fyld kalkunen ved halsen med brødblandingen og læg den i bradepanden. Steg i ovnen i ca. 90 minutter eller i henhold til anvisningerne.
  5. Bland honning, appelsinsaft og 4 spsk. Kikkoman sojasauce til en glaze. Efter en times stegning pensles kalkunens skind med jævne mellemrum med appelsin-sojaglaze.
  6. I mellemtiden skylles og duppes kartofler, rosenkål og pastinak. Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand. Kog kartoflerne ca. en halv time, indtil de er kogte, inden kalkunen er klar.
  7. Skræl pastinakken og skær den ud efter ønske. Fjern de yderste blade fra rosenkålene, skær stilken af, skær dem på tværs og blanchér dem i kogende vand i ca. 4 minutter.
  8. Tilsæt pastinak og rosenkål til kalkunen i bradepanden i den sidste halve time.
  9. Halvér granatæblet, og bank på ydersiden med en ske og hold granatæblet over en skål for at fange de kerner, der falder ud. 
  10. Skru op for ovnen til 200 °C, og brun kalkunen de sidste 10 minutter. Husk at pensle skindet med glazen undervejs. 
  11. Til sidst serveres kalkunen med kartofler, pastinakker og rosenkål og pyntes med granatæblekerner.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 130 min.
Tilberedningstid: 130 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2981 kJ / 710 kcal
Fedt: 18,6 g
Protein: 67,9 g
Kulhydrat: 65,4 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 ovnklar hel kalkun 
  • 150 ml appelsinsaft 
  • 2 spsk. honning 
  • 4 spsk. Kikkoman sojasauce
     
  • ½ flute/baguette 
  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 100 ml mælk
  • 1 æg 
  • 3 spsk. rapsolie 
  • 4 spsk. Kikkoman sojasauce 
  • ½ muskatnød, revet
     
  • 600 g kartofler, skrællet 
  • 300 g rosenkål 
  • 300 g pastinak
  • 1 granatæble