
Soja-, appelsin- og honningglaseret stegt kalkun
Stegt kalkun i en marinade af appelsinsaft, honning og Kikkoman sojasauce serveret med rosenkål - sådan smager julen!

Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 ovnklar hel kalkun
- 150 ml appelsinsaft
- 2 spsk. honning
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- ½ flute/baguette
- 150 g bacon, skåret i tern
- 100 ml mælk
- 1 æg
- 3 spsk. rapsolie
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- ½ muskatnød, revet
- 600 g kartofler, skrællet
- 300 g rosenkål
- 300 g pastinak
- 1 granatæble
Forberedelse
- Til fyldet Skær brødet i små tern til fyldet. Steg baconen på en pande med 3 spsk. rapsolie. Tilsæt brød-terningerne og lad dem sautere.
- Kom derefter i en skål og hæld mælk og 4 spsk. sojasauce over. Tilsæt æg og revet muskatnød og bland det hele godt sammen.
- Sæt en bradepande i ovnen og forvarm den til 160°C.
- Fyld kalkunen ved halsen med brødblandingen og læg den i bradepanden. Steg i ovnen i ca. 90 minutter eller i henhold til anvisningerne.
- Bland honning, appelsinsaft og 4 spsk. Kikkoman sojasauce til en glaze. Efter en times stegning pensles kalkunens skind med jævne mellemrum med appelsin-sojaglaze.
- I mellemtiden skylles og duppes kartofler, rosenkål og pastinak. Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand. Kog kartoflerne ca. en halv time, indtil de er kogte, inden kalkunen er klar.
- Skræl pastinakken og skær den ud efter ønske. Fjern de yderste blade fra rosenkålene, skær stilken af, skær dem på tværs og blanchér dem i kogende vand i ca. 4 minutter.
- Tilsæt pastinak og rosenkål til kalkunen i bradepanden i den sidste halve time.
- Halvér granatæblet, og bank på ydersiden med en ske og hold granatæblet over en skål for at fange de kerner, der falder ud.
- Skru op for ovnen til 200 °C, og brun kalkunen de sidste 10 minutter. Husk at pensle skindet med glazen undervejs.
- Til sidst serveres kalkunen med kartofler, pastinakker og rosenkål og pyntes med granatæblekerner.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 ovnklar hel kalkun
- 150 ml appelsinsaft
- 2 spsk. honning
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- ½ flute/baguette
- 150 g bacon, skåret i tern
- 100 ml mælk
- 1 æg
- 3 spsk. rapsolie
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- ½ muskatnød, revet
- 600 g kartofler, skrællet
- 300 g rosenkål
- 300 g pastinak
- 1 granatæble