Søde kartoffelbøffer med kulørte grøntsagsstrimler og avocadocreme
Søg
Filter
Søde kartoffelbøffer med kulørte grøntsagsstrimler og avocadocreme
Bookmark
99 af 326

Søde kartoffelbøffer med kulørte grøntsagsstrimler og avocadocreme

Tilberedningstid: 35 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1312 kJ / 314 kcal

Ingredienser for 4 portioner

Avocadocreme:

  • ½ stor avocado
  • 100 ml mandelmælk
  • 2 spsk. ”fed” kokosmælk
  • ½ tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Grøntsagstilbehør:

  • Hhv. 100 g rød og 100 g gul peberfrugt
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 spsk. planteolie
  • Salt og friskkværnet peber

Søde kartoffelbøffer:

Forberedelse

  1. Avocadocreme: Tag stenen ud, og løsn avocadoen fra skrællen. Skær frugtkødet i grove stykker, og blend dem sammen med mandelmælken og kokosmælken. Varm den blendede avocadoblanding op i en gryde, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
  2. Grøntsagstilbehør: Skær peberfrugterne i halve, og fjern kernerne og de hvide hinder. Skyl de rensede peberfrugter, og skær dem i strimler. Skyl aspargesbønnerne, og skær enderne fra. Varm olien op på en pande, og svits peberfrugtstrimlerne og aspargesbønnerne i olien. Krydr med salt og peber.
  3. Søde kartoffelbøffer: Skyl de søde kartofler, og skær dem i ca. 1,5 cm tykke skiver på skrå. Fordel skiverne på en tallerken, dæk dem til med husholdningsfilm, og bag dem i mikroovnen i ca. 4-5 minutter ved 450 watt. Tag husholdningsfilmen af, lad kartoffelskiverne køle lidt af, og drys skærefladerne med mel.
  4. Varm margarinen op på en pande, og steg kartoffelskiverne ved jævn varme på begge sider, til de er gyldenbrune. Tag kartoffelbøfferne af panden, læg dem på en tallerken, og hold dem varme.
  5. Kog panden af med sukker og æblejuice, og lad blandingen koge ind, til den er tyktflydende. Tilsæt sojasauce, og kog saucen op igen. Læg kartoffelbøfferne på panden igen, og lad dem karamellisere i saucen.
  6. Fordel grøntsagstilbehøret på portionstallerkener, anret de søde kartoffelbøffer ovenpå, og dryp med resten af saucen. Anret avocadocremen ved siden af inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

Avocadocreme:

  • ½ stor avocado
  • 100 ml mandelmælk
  • 2 spsk. ”fed” kokosmælk
  • ½ tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Grøntsagstilbehør:

  • Hhv. 100 g rød og 100 g gul peberfrugt
  • 100 g aspargesbønner
  • 1 spsk. planteolie
  • Salt og friskkværnet peber

Søde kartoffelbøffer: