Savoykålruller med tomat-honningkagesauce

Samlet tid 55 min.

Ingredienser

2 Portioner
4 
store blade savoykål
1 
skalotteløg
1 
lille bundt persille
250 g
hakket oksekød
1 tsk.
sennep
 ½ tsk.
groft peber
4 
store tomater
1 
lille løg
1 
kvist timian
200 ml
grøntsagsbouillon
1 spsk.
koncentreret tomatpuré
sukker
honningkagekrydderi
Næringsindhold: 1444 kJ  /  345 kcal
18,5 g Fedt
33,1 g Protein
10,9 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Blanchér savoykålbladene i kogende vand med salt i ca. 3 minutter. Brus dem over med koldt vand, og skær lidt af den tykke stilk fra, så den bliver fladere. Pil skalotteløget, skyl persillen, og hak begge dele fint.

Step 2

Rør en fars af hakkekød, skalotteløg, persille, sennep og peber, og smag til med naturligt brygget sojasauce. Fordel farsen på de fire kålblade, og rul dem stramt sammen. Snør rullerne med køkkengarn.

Step 3

Skyl tomaterne, skær stilken fra, og skær tomatkødet i grove tern. Pil og hak løget fint. Pluk timianbladene af kvisten. Kom det hele i et ildfast fad, og hæld bouillonen ved. Læg kålrullerne i fadet, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter ved 180 grader. Vend rullerne af og til.

Step 4

Anret de færdige ruller på tallerkener, og lad evt. den resterende væske koge lidt ind. Tilsæt koncentreret tomatpuré, og smag saucen til med sukker, honningkagekrydderi og naturligt brygget sojasauce. Hæld saucen over rullerne inden servering. Som tilbehør passer en let kartoffelmos.

Opskrifts-ID: 259

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Blanchér savoykålbladene i kogende vand med salt i ca. 3 minutter. Brus dem over med koldt vand, og skær lidt af den tykke stilk fra, så den bliver fladere. Pil skalotteløget, skyl persillen, og hak begge dele fint.

Rør en fars af hakkekød, skalotteløg, persille, sennep og peber, og smag til med naturligt brygget sojasauce. Fordel farsen på de fire kålblade, og rul dem stramt sammen. Snør rullerne med køkkengarn.

Skyl tomaterne, skær stilken fra, og skær tomatkødet i grove tern. Pil og hak løget fint. Pluk timianbladene af kvisten. Kom det hele i et ildfast fad, og hæld bouillonen ved. Læg kålrullerne i fadet, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter ved 180 grader. Vend rullerne af og til.

Anret de færdige ruller på tallerkener, og lad evt. den resterende væske koge lidt ind. Tilsæt koncentreret tomatpuré, og smag saucen til med sukker, honningkagekrydderi og naturligt brygget sojasauce. Hæld saucen over rullerne inden servering. Som tilbehør passer en let kartoffelmos.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.