
Salat i tern med reje-oste-pinde

Ingredienser for 4 portion(er)
Til citronmayonnaisen:
- 50 g mayonnaise
- 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. citronsaft
- 20 ml mælk
Til senneps-sojasaucen:
- 5 g mayonnaise
- 15 g mellemstærk sennep
- 1 spsk.
- 5 ml vand
Til forårsrullerne:
- 8 dejplader til forårsruller
- 80 g ost (brieost el.lign. efter smag)
- 280 g rejer (pillede)
- et par dråber
- 15 g hvedemel
- 30 ml vand
- olie
- 1 bundt koriander (eller evt. bredbladet persille)
Salat i tern:
- 3 små kartofler
- 1 tomat
- 8 cm agurk
- ½ avocado
- 1 spsk. mælk
Forberedelse
Kog kartoflerne, hæld vandet fra, og lad kartoflerne køle af. Skyl og udkern tomaten og agurken, og skær dem i små tern. Skær også avocadoen og de kolde kogte kartofler i små tern.
Rør alle ingredienserne til citronmayonnaisen godt sammen i en skål. Rør derefter alle ingredienserne til senneps-sojasaucen godt sammen i en anden skål.
Rør hvedemelet ud i vandet. Blandingen skal bruges som klæbemiddel til forårsrullerne.
Skær osten i små tern. Hak rejerne groft med en kniv, og krydr dem med et par dråber naturligt brygget sojasauce. Fordel ca. 35 g hakkede rejer og nogle af osteternene i en smal linje midt på dejen. Rul dejen sammen til en smal forårsrulle, og klæb kanten fast med melblandingen.
Varm olien op til ca. 170 °C på en pande, og fritér reje-oste-rullerne i olien, til de er sprøde. Fortynd en lille smule af citronmayonnaisen med mælk, og rør det sammen til en dressing, som blandes med ingredienserne til salaten.
Fordel salaten med to reje-oste-pinde på hver tallerken, og anret det hele dekorativt med de to forskellige saucer (citronmayonnaise og senneps-sojasauce). Pynt med koriander før servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
Til citronmayonnaisen:
- 50 g mayonnaise
- 1 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. citronsaft
- 20 ml mælk
Til senneps-sojasaucen:
- 5 g mayonnaise
- 15 g mellemstærk sennep
- 1 spsk.
- 5 ml vand
Til forårsrullerne:
- 8 dejplader til forårsruller
- 80 g ost (brieost el.lign. efter smag)
- 280 g rejer (pillede)
- et par dråber
- 15 g hvedemel
- 30 ml vand
- olie
- 1 bundt koriander (eller evt. bredbladet persille)
Salat i tern:
- 3 små kartofler
- 1 tomat
- 8 cm agurk
- ½ avocado
- 1 spsk. mælk