Røget laks- og avocadorulle (uramaki)

Samlet tid 15 min.
15 min. Arbejdstid

Metode og ingredienser til Uramaki sushi med røget laks og avocado.

Ingredienser

8 Portioner
5 
avocado-stykker
5 
mini gherkins (eller cornichoner)
1 
nori-plade
200 g
kogt sushiris
 ½ tsk.
wasabipaste
2 tsk.
flødeost
150 g
røget laks

Til pynten:

2 tsk.
vild laksekaviar
1 ½ 
radiser, skåret i tynde skiver
Et par dildkviste

Servér med:

Syltet ingefær
wasabipaste
Næringsindhold: 456 kJ  /  109 kcal
5,2 g Fedt
5,5 g Protein
9,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær avocado og gherkins i strimler.

Step 2

Placér 1 nori-plade på sushi-måtten.

Step 3

Fordel sushirisen på den med våde fingre.

Step 4

Vend måtten med ris helt om på den anden side.

Step 5

Spred wasabipasten og flødeosten i længderetning langs midten.

Step 6

Placèr avocado og gherkins-strimler på toppen i længderetningen.

Step 7

Rul rullen op.

Step 8

Læg laksestrimlerne på toppen.

Step 9

Pak rullen ind i husholdningsfilm, og gør den fast med sushi-måtten.

Step 10

Fjern forsigtigt husholdningsfilmen, og skær rullen i 8 ens stykker.

Step 11

Pynt med laksekaviar, radiseskiver, dild, syltet ingefær og wasabipaste

Tip

When cooking rice, use the ratio of rice: water = 1 : 1. Less water is used when preparing sushi rice than when preparing conventional rice. 

Sushi-ris (ca. 1 kg kogt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vand

Kog risen først, og krydder herefter med

eller alternativt:

  • 70 ml riseddike
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Opskrifts-ID: 942

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær avocado og gherkins i strimler.

Placér 1 nori-plade på sushi-måtten.

Fordel sushirisen på den med våde fingre.

Vend måtten med ris helt om på den anden side.

Spred wasabipasten og flødeosten i længderetning langs midten.

Placèr avocado og gherkins-strimler på toppen i længderetningen.

Rul rullen op.

Læg laksestrimlerne på toppen.

Pak rullen ind i husholdningsfilm, og gør den fast med sushi-måtten.

Fjern forsigtigt husholdningsfilmen, og skær rullen i 8 ens stykker.

Pynt med laksekaviar, radiseskiver, dild, syltet ingefær og wasabipaste

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.