Røget grøntsags- og fetasalat

Samlet tid 35 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Marineringstid
15 min. Tilberedningstid

Grøntsager, der bliver tilberedt på en grill, har en unik røget smag takket være den åbne flamme. Vælg en grøntsag der er i sæson – de vil være ekstra lækre og fulde af vitaminer. Et sødmedfyldt og syrligt granatæble og fetaost fungerer godt sammen med en cremet sesam-soja-dressing.

Ingredienser

2 Portioner
1 
lille gul squash
1 
lille grøn squash
1 
rødløg
12 
cherrytomater på stilk
 ¼ 
blomkål
2 
fed hvidløg
1 
sød kartoffel
1 spsk.
citronskal
3 spsk.
olivenolie

Dressing

125 ml
olivenolie
1 spsk.
tahin
1 tsk.
honning
1 spsk.
fransk sennep
1 spsk.
citronsaft

Plus

50 g
græsk fetaost
50 g
granatæblekerner
2 spsk.
pinjekerner
1 bundt
persille
1 
rødløg
Næringsindhold: 5116 kJ  /  1279 kcal
89 g Fedt
31 g Protein
91 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skær begge squash og den søde kartoffel i skiver. Løget skæres i små tern og blomkålen deles op i små buketter. 

Step 2

Læg alle grøntsagerne i en skål. Tilføj presset hvidløg, 3 spsk. olivenolie, 3 spsk. Kikkoman sojasauce og citronskal . Bland det hele godt sammen. 

Step 3

Grill grøntsagerne på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i ca. 7 minutter. Sørg for at vende grøntsagerne jævnligt. Den søde kartoffel har brug for længere tid på grillen – ca. 15 -20 minutter. 

Step 4

I en anden skål blandes Kikkoman sojasauce og tahin sammen med citronsaft, fransk sennep og honning. Bland det hele godt sammen. Hæld langsomt olivenolie i blandingen under konstant omrøring, så det bliver en jævn dressing. 

Step 5

Hæld den tilberedte dressing udover den grillede grøntsagsblanding. Tilføj smuldret fetaost, rødløg, pinjekerner, granatæblekerner og hakket persille. 

Opskrifts-ID: 1119

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær begge squash og den søde kartoffel i skiver. Løget skæres i små tern og blomkålen deles op i små buketter. 

Læg alle grøntsagerne i en skål. Tilføj presset hvidløg, 3 spsk. olivenolie, 3 spsk. Kikkoman sojasauce og citronskal . Bland det hele godt sammen. 

Grill grøntsagerne på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i ca. 7 minutter. Sørg for at vende grøntsagerne jævnligt. Den søde kartoffel har brug for længere tid på grillen – ca. 15 -20 minutter. 

I en anden skål blandes Kikkoman sojasauce og tahin sammen med citronsaft, fransk sennep og honning. Bland det hele godt sammen. Hæld langsomt olivenolie i blandingen under konstant omrøring, så det bliver en jævn dressing. 

Hæld den tilberedte dressing udover den grillede grøntsagsblanding. Tilføj smuldret fetaost, rødløg, pinjekerner, granatæblekerner og hakket persille. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.