Rødfisk med sprød sesampanering

Samlet tid 75 min.

Ingredienser

4 Portioner
100 g
tørrede shiitakesvampe
600 g
rødfiskefilet
Salt
Peber
4 spsk.
stivelse (kartoffelmel el.lign.)
2 spsk.
sesam
2 
æg
3 spsk.
olie
 ½ tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
gurkemeje
250 g
basmatiris
2 
løg
1 
rød peberfrugt
200 g
bambusskud
Skal og saft af ½ citron
Evt. stivelse til jævning
4 spsk.
koncentreret smør til stegning
Næringsindhold: 3472 kJ  /  829 kcal
40 g Fedt
50,8 g Protein
81 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Læg shiitakesvampene i blød i rigeligt vand, så de er helt dækket, i mindst ½ time. Krydr fisken med salt og peber, og vend den i stivelsen. Bland rasp og sesam sammen. Pisk æggene, og vend fisken i æggemassen og derefter i rasp-sesamblandingen. Tryk paneringen let fast.

Step 2

Tag shiitakesvampene op af vandet, og gem iblødsætningsvandet til senere. Varm 1 spsk. olie op i en gryde. Tilsæt gurkemeje, spidskommen und ris, og vend det hele i olien. Tilsæt ½ l vand, og kog risen ved jævn varme.

Step 3

Pil løget, og skær det i både. Skyl peberfrugten, fjern toppen og kernerne, og skær frugtkødet i grove tern. Skær bambusskuddene og shiitakesvampene i skiver. Svits løg og peberfrugt i 2 spsk. olie. Tilsæt bambusskud og shiitakesvampe, og lad det hele simre videre. Tilsæt et par stykker citronskal, og kog panden af med citronsaften og lidt af iblødsætningsvandet fra svampene. Smag til med sojasauce. Efter behov kan saucen jævnes med lidt stivelse.

Step 4

Varm koncentreret smør op på en pande, og steg fisken i ca. 5 minutter på hver side. Serveres med grøntsager og ris.

Opskrifts-ID: 343

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Læg shiitakesvampene i blød i rigeligt vand, så de er helt dækket, i mindst ½ time. Krydr fisken med salt og peber, og vend den i stivelsen. Bland rasp og sesam sammen. Pisk æggene, og vend fisken i æggemassen og derefter i rasp-sesamblandingen. Tryk paneringen let fast.

Tag shiitakesvampene op af vandet, og gem iblødsætningsvandet til senere. Varm 1 spsk. olie op i en gryde. Tilsæt gurkemeje, spidskommen und ris, og vend det hele i olien. Tilsæt ½ l vand, og kog risen ved jævn varme.

Pil løget, og skær det i både. Skyl peberfrugten, fjern toppen og kernerne, og skær frugtkødet i grove tern. Skær bambusskuddene og shiitakesvampene i skiver. Svits løg og peberfrugt i 2 spsk. olie. Tilsæt bambusskud og shiitakesvampe, og lad det hele simre videre. Tilsæt et par stykker citronskal, og kog panden af med citronsaften og lidt af iblødsætningsvandet fra svampene. Smag til med sojasauce. Efter behov kan saucen jævnes med lidt stivelse.

Varm koncentreret smør op på en pande, og steg fisken i ca. 5 minutter på hver side. Serveres med grøntsager og ris.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.