Rødfisk med sprød sesampanering
Søg
Filter
Rødfisk med sprød sesampanering
Bookmark
356 af 390

Rødfisk med sprød sesampanering

Rødfisk med sprød sesampanering
Samlet tid 75 min.
Tilberedningstid: 75 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3472 kJ / 829 kcal
Fedt: 40 g
Protein: 50.8 g
Kulhydrat: 81 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 100 g tørrede shiitakesvampe
  • 600 g rødfiskefilet
  • Salt
  • Peber
  • 4 spsk. stivelse (kartoffelmel el.lign.)
  • 100 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
  • 2 spsk. sesam
  • 2 æg
  • 3 spsk. olie
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 250 g basmatiris
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g bambusskud
  • Skal og saft af ½ citron
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Evt. stivelse til jævning
  • 4 spsk. koncentreret smør til stegning

Forberedelse

  1. Læg shiitakesvampene i blød i rigeligt vand, så de er helt dækket, i mindst ½ time. Krydr fisken med salt og peber, og vend den i stivelsen. Bland rasp og sesam sammen. Pisk æggene, og vend fisken i æggemassen og derefter i rasp-sesamblandingen. Tryk paneringen let fast.
  2. Tag shiitakesvampene op af vandet, og gem iblødsætningsvandet til senere. Varm 1 spsk. olie op i en gryde. Tilsæt gurkemeje, spidskommen und ris, og vend det hele i olien. Tilsæt ½ l vand, og kog risen ved jævn varme.
  3. Pil løget, og skær det i både. Skyl peberfrugten, fjern toppen og kernerne, og skær frugtkødet i grove tern. Skær bambusskuddene og shiitakesvampene i skiver. Svits løg og peberfrugt i 2 spsk. olie. Tilsæt bambusskud og shiitakesvampe, og lad det hele simre videre. Tilsæt et par stykker citronskal, og kog panden af med citronsaften og lidt af iblødsætningsvandet fra svampene. Smag til med sojasauce. Efter behov kan saucen jævnes med lidt stivelse.
  4. Varm koncentreret smør op på en pande, og steg fisken i ca. 5 minutter på hver side. Serveres med grøntsager og ris.
Samlet tid 75 min.
Tilberedningstid: 75 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3472 kJ / 829 kcal
Fedt: 40 g
Protein: 50.8 g
Kulhydrat: 81 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 100 g tørrede shiitakesvampe
  • 600 g rødfiskefilet
  • Salt
  • Peber
  • 4 spsk. stivelse (kartoffelmel el.lign.)
  • 100 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
  • 2 spsk. sesam
  • 2 æg
  • 3 spsk. olie
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 250 g basmatiris
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g bambusskud
  • Skal og saft af ½ citron
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • Evt. stivelse til jævning
  • 4 spsk. koncentreret smør til stegning