Risotto på japansk vis med teriyaki-laks
Søg
Filter
Risotto på japansk vis med teriyaki-laks
Bookmark
102 af 483

Risotto på japansk vis med teriyaki-laks

Risotto på japansk vis med teriyaki-laks
Samlet tid 45 min.
Tilberedningstid: 45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2724 kJ / 651 kcal
Fedt: 21.6 g
Protein: 29.3 g
Kulhydrat: 83.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 320 g ris (ukogte)
  • 100 g kinakål
  • 8 cherrytomater  
  • 100 g løg 
  • olie
  • 280 g laksefilet 
  • 40 g løse majs 
  • 600 ml dashi-bouillon (600 ml vand, 5 g dashi-pulver)
  • 4 æg 
  • 2 stængler koriander (eller alternativt bredbladet persille)

Til krydderiblandingen:

Forberedelse

Kog risene, og hold dem varme. Skær kinakålen i strimler. Skær cherrytomaterne i halve, fordel dem på en bageplade, og lad dem tørre i ovnen ved 70-80°C i ca. 1 time.

Hak løgene fint. Varm olie op i en gryde, og svits løgene langsomt, til de er gyldenbrune. Bland derefter alle ingredienserne til krydderiblandingen sammen i en gryde, og lad det koge op. Lad derefter blandingen køle af. Skær laksen i tern, som marineres med ca. 35 ml af krydderiblandingen i en lille plasticpose i ca. 20 minutter. Tag derefter laksestykkerne ud af posen, og grillsteg dem på alle sider.

Varm olie op i en gryde, og svits kinakålstrimlerne i olien. Tilsæt majs, dashi-bouillon samt krydderiblandingen, og lad det hele koge op. Tilsæt derefter de let sammenpiskede æg og risene, og lad det koge op igen.

Anret risottoen på en pastatallerken, og læg de grillede laksestykker ovenpå. Pynt med cherrytomaterne og grofthakket koriander. Krydr yderligere med naturligt brygget sojasauce efter behag.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 45 min.
Tilberedningstid: 45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2724 kJ / 651 kcal
Fedt: 21.6 g
Protein: 29.3 g
Kulhydrat: 83.2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 320 g ris (ukogte)
  • 100 g kinakål
  • 8 cherrytomater  
  • 100 g løg 
  • olie
  • 280 g laksefilet 
  • 40 g løse majs 
  • 600 ml dashi-bouillon (600 ml vand, 5 g dashi-pulver)
  • 4 æg 
  • 2 stængler koriander (eller alternativt bredbladet persille)

Til krydderiblandingen: