
Ravioli med Karl Johan svampe
Den rette mængde Karl Johan svampe-pulver er det, der løfter niveauet på denne italienske klassiker, sammen med de sprøde amaretti, der serveres som topping.

Ingredienser for 4 portion(er)
- 300 g færdiglavet pastadej
- 500 g champignon
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g smør
- 1 tsk. Karl Johan svampe-pulver (kan erstattes af knuste tørrede Karl Johan svampe)
- En knivspids sukker
- 2 spsk. Kikkoman sojasauce
- 3 kviste persille
- 1 æggeblomme
- 2 kviste timian
- 25 g amaretti-kiks, knust til krummer
Forberedelse
- Svampene hakkes fint. Pil løgene og hvidløgene og skær dem i fine tern.
- Sautér alle ingredienserne i smør med 2 timiankviste, og smag til med Karl Johan svampe-pulver, sukker og Kikkoman sojasauce. Sænk varmen og lad det simre, indtil der er dannet en kompakt masse. Kom denne blanding i en skål.
- Skyl og tør persillen, hak den og vend den i blandingen.
- Rul pastadejen ud, og skær cirkler ud med et kaffekrus. Pensl de udskårne pastadej-stykker med æggeblomme, fyld dem med blandingen, fold dem sammen og tryk dem godt fast.
- Før servering koges raviolierne i kogende vand i 3-4 minutter, hvorefter de dryppes af og vendes i lidt smør med amaretti-krummerne.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 300 g færdiglavet pastadej
- 500 g champignon
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 100 g smør
- 1 tsk. Karl Johan svampe-pulver (kan erstattes af knuste tørrede Karl Johan svampe)
- En knivspids sukker
- 2 spsk. Kikkoman sojasauce
- 3 kviste persille
- 1 æggeblomme
- 2 kviste timian
- 25 g amaretti-kiks, knust til krummer