Pocheret torsk med panko-smørsauce

Samlet tid 45 min.
10 min. Arbejdstid
35 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
600 g
torskefilet (uden skind)
2 
skalotteløg
 ¼ bundt
persille
1 
lille citron
8 
små kartofler
2 
gulerødder
1 
broccoli
1 
gul peberfrugt
60 g
smør
50 ml
grøntsagsbouillon
3 spsk.
planteolie
Friskkværnet peber
Næringsindhold: 2148 kJ  /  514 kcal
21,1 g Fedt
38,3 g Protein
38,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Pil skalotteløgene, og skær dem i fine tern. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Skær citronen i halve og pres den.

Step 2

Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i halve, og kog dem i kogende vand i ca. 15-20 minutter. Skræl og skyl gulerødderne, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og kom dem i gryden med kartoflerne, når disse har kogt i ca. 10 minutter. Skær broccolien i små buketter, skyl dem, og kog dem sammen med kartoflerne og gulerødderne i de sidste ca. 5 minutter. Skær peberfrugten i halve. Fjern kernerne og de hvide hinder, skyl de halve peberfrugter, og skær dem i små stykker.

Step 3

Svits kartoflerne, gulerødderne, broccolien og peberfrugten i varmt smør. Tilsæt bouillonen, og lad det hele simre i ca. 5 minutter.

Step 4

Varm 1 spsk. olie op på en pande. Svits skalotteløgene i olien, tag dem af panden, og hold dem varme. Varm resten af olien op, og rist pankoraspen langsomt ved svag til jævn varme, til den er gylden. Tilsæt resten af smørret, og lad det smelte. Tilsæt derefter de svitsede skalotteløg, persille og citronsaft, og krydr med sojasauce og peber.

Step 5

Skær torskefileten ud i 4 stykker, og pochér dem. Anret kartoffel-grøntsagsblandingen portionsvis på tallerkener, læg torskefileterne ovenpå, og dryp med panko-smørsauce inden servering.

Opskrifts-ID: 841

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Pil skalotteløgene, og skær dem i fine tern. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Skær citronen i halve og pres den.

Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i halve, og kog dem i kogende vand i ca. 15-20 minutter. Skræl og skyl gulerødderne, skær dem i ca. 1 cm tykke skiver, og kom dem i gryden med kartoflerne, når disse har kogt i ca. 10 minutter. Skær broccolien i små buketter, skyl dem, og kog dem sammen med kartoflerne og gulerødderne i de sidste ca. 5 minutter. Skær peberfrugten i halve. Fjern kernerne og de hvide hinder, skyl de halve peberfrugter, og skær dem i små stykker.

Svits kartoflerne, gulerødderne, broccolien og peberfrugten i varmt smør. Tilsæt bouillonen, og lad det hele simre i ca. 5 minutter.

Varm 1 spsk. olie op på en pande. Svits skalotteløgene i olien, tag dem af panden, og hold dem varme. Varm resten af olien op, og rist pankoraspen langsomt ved svag til jævn varme, til den er gylden. Tilsæt resten af smørret, og lad det smelte. Tilsæt derefter de svitsede skalotteløg, persille og citronsaft, og krydr med sojasauce og peber.

Skær torskefileten ud i 4 stykker, og pochér dem. Anret kartoffel-grøntsagsblandingen portionsvis på tallerkener, læg torskefileterne ovenpå, og dryp med panko-smørsauce inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Få mere at vide

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.