Påskekage med karamelglasur

Samlet tid 60 min.
60 min. Arbejdstid

En påskekage, der ikke kun ser smuk ud på bordet, men som tilmed smager lækkert. Tilsætningen af kefir holder kagen fugtig indeni og holder den således frisk i længere tid.

Ingredienser

8 Portioner
70 g
blødt smør
4 
æg
100 g
sukker
 ¾ kop
kefir (180 g)
2 tsk.
bagepulver
220 g
hvedemel

Karamel:

100 g
sukker
2 spsk.
vand
1 spsk.
smør
100 ml
piskefløde 38 %

Dekoration:

3 tsk.
pistacienødder i skiver
Næringsindhold: 12861 kJ  /  3072 kcal
140 g Fedt
66 g Protein
385 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Rør smør og sukker godt sammen , tilsæt 1 æg ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt kefir, Ponzu og bland det hele.

Step 2

Sigt mel og bagepulver i en separat skål.

Step 3

Kombiner indholdet af begge skåle, bland let indtil ingredienserne er blandet sammen.

Step 4

Pensl formen med smør, og drys den med mel. Hæld kagemassen over i den.

Step 5

Bag den i en ovn forvarmet til 160 grader i ca. 40-45 minutter (indtil den såkaldte "tørre pind metode").

Step 6

Efter bagningen skal du lade den afkøle.

Step 7

Tilberedning af karamel:

Hæld sukker og vand i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er helt flydende, og farven ændrer sig til karamel (bemærk: sukkeret må ikke være for brunt, da karamellen så kan blive bitter). Tag det af komfuret, tilsæt smør, tyk fløde og rør godt rundt. Sæt det tilbage på komfuret og varm det op igen. Tilsæt Kikkoman Ponzu Citrus sojasauce og rør rundt, indtil alle ingredienser er blandet godt sammen, og karamellen begynder at blive tykkere.

Lad den køle lidt af og hæld den derefter over kagen. Pynt kagen med pistacienødder.

Opskrifts-ID: 964

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Rør smør og sukker godt sammen , tilsæt 1 æg ad gangen under konstant omrøring. Tilsæt kefir, Ponzu og bland det hele.

Sigt mel og bagepulver i en separat skål.

Kombiner indholdet af begge skåle, bland let indtil ingredienserne er blandet sammen.

Pensl formen med smør, og drys den med mel. Hæld kagemassen over i den.

Bag den i en ovn forvarmet til 160 grader i ca. 40-45 minutter (indtil den såkaldte "tørre pind metode").

Efter bagningen skal du lade den afkøle.

Tilberedning af karamel:

Hæld sukker og vand i en gryde, og varm det op, indtil sukkeret er helt flydende, og farven ændrer sig til karamel (bemærk: sukkeret må ikke være for brunt, da karamellen så kan blive bitter). Tag det af komfuret, tilsæt smør, tyk fløde og rør godt rundt. Sæt det tilbage på komfuret og varm det op igen. Tilsæt Kikkoman Ponzu Citrus sojasauce og rør rundt, indtil alle ingredienser er blandet godt sammen, og karamellen begynder at blive tykkere.

Lad den køle lidt af og hæld den derefter over kagen. Pynt kagen med pistacienødder.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.