
Ovnstegt citron-soja-kylling

Ingredienser for 4 portion(er)
- 8 kyllingelår uden skind og ben
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- saft og reven skal af 1 citron
- 1 spsk. sukker
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. rosmarin, meget fint hakket
- 50 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
- 400 g Maris Piper-kartofler, skrællet og skåret i kvarte
- 2 rødløg, pillet og skåret i kvarte
- 1 citron, halveret
- 1 helt hvidløg, skåret igennem på tværs
- sort peber
- 2 spsk. olivenolie
- persille til pynt
Forberedelse
Lad kyllingelårene marinere i Kikkoman naturligt brygget sojasauce, citronsaft, citronskal og sukker i mindst to timer.
Fyld: Svits løg og hvidløg i lidt olie i ca. 5 minutter, til de er klare. Tilsæt rosmarin og rasp. Tag kyllingelårene op af marinaden, og lad den overskydende marinade dryppe af. Stil marinaden til side til pensling. Skær en lomme i kyllingelårene med en skarp kniv, og fordel fyldet i lommerne. Luk med kødnåle.
Kog kartoflerne i 5 minutter, og læg dem i en bradepande sammen med kyllingelårene, de kvarte rødløg, de pressede halve citroner og det halverede hvidløg. Krydr med peber. Dryp med olivenolie, og stil retten i ovnen i ca. 1 time og 20 minutter ved 200 °C (varmluft 180 °C/gas trin 6). Pensl kyllingelårene med resten af marinaden under stegningen. Drys resten af raspen over kyllingelårene, kort før stegetiden er omme, og stil dem tilbage i ovnen, til de er gyldenbrune. Pynt med lidt glatbladet persille, og pres saften af de bagte citroner over kyllingelårene.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 8 kyllingelår uden skind og ben
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- saft og reven skal af 1 citron
- 1 spsk. sukker
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 spsk. rosmarin, meget fint hakket
- 50 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
- 400 g Maris Piper-kartofler, skrællet og skåret i kvarte
- 2 rødløg, pillet og skåret i kvarte
- 1 citron, halveret
- 1 helt hvidløg, skåret igennem på tværs
- sort peber
- 2 spsk. olivenolie
- persille til pynt