Søg
Filter
Ovnstegt citron-soja-kylling
Bookmark
31 af 180

Ovnstegt citron-soja-kylling

Ovnstegt citron-soja-kylling
Samlet tid 235 min.
Tilberedningstid: 115 min.
Marineringstid: 120 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1784 kJ / 426 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 8 kyllingelår uden skind og ben
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • saft og reven skal af 1 citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. rosmarin, meget fint hakket
  • 50 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
  • 400 g Maris Piper-kartofler, skrællet og skåret i kvarte
  • 2 rødløg, pillet og skåret i kvarte
  • 1 citron, halveret
  • 1 helt hvidløg, skåret igennem på tværs
  • sort peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • persille til pynt

 

Forberedelse

Lad kyllingelårene marinere i Kikkoman naturligt brygget sojasauce, citronsaft, citronskal og sukker i mindst to timer.

Fyld: Svits løg og hvidløg i lidt olie i ca. 5 minutter, til de er klare. Tilsæt rosmarin og rasp. Tag kyllingelårene op af marinaden, og lad den overskydende marinade dryppe af. Stil marinaden til side til pensling. Skær en lomme i kyllingelårene med en skarp kniv, og fordel fyldet i lommerne. Luk med kødnåle.

Kog kartoflerne i 5 minutter, og læg dem i en bradepande sammen med kyllingelårene, de kvarte rødløg, de pressede halve citroner og det halverede hvidløg. Krydr med peber. Dryp med olivenolie, og stil retten i ovnen i ca. 1 time og 20 minutter ved 200 °C (varmluft 180 °C/gas trin 6). Pensl kyllingelårene med resten af marinaden under stegningen. Drys resten af raspen over kyllingelårene, kort før stegetiden er omme, og stil dem tilbage i ovnen, til de er gyldenbrune. Pynt med lidt glatbladet persille, og pres saften af de bagte citroner over kyllingelårene.

Samlet tid 235 min.
Tilberedningstid: 115 min.
Marineringstid: 120 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1784 kJ / 426 kcal

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 8 kyllingelår uden skind og ben
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce 
  • saft og reven skal af 1 citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. rosmarin, meget fint hakket
  • 50 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
  • 400 g Maris Piper-kartofler, skrællet og skåret i kvarte
  • 2 rødløg, pillet og skåret i kvarte
  • 1 citron, halveret
  • 1 helt hvidløg, skåret igennem på tværs
  • sort peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • persille til pynt