Søg
Filter
Ovnbagt cataplana med muslinger og rejer
Bookmark
16 af 180

Ovnbagt cataplana med muslinger og rejer

Én gryde, én glæde: Denne aromatiske Cataplana med muslinger og rejer er nem at lave og bringer Middelhavets krydderier direkte på dit bord.

Ovnbagt cataplana med muslinger og rejer
Samlet tid 85 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Madlavningstid 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2589 kJ / 617 kcal
Fedt: 22,9 g
Protein: 42,9 g
Kulhydrat: 45,6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 kg friske muslinger
  • 8 rå kæmperejer, med hoved og skal
  • 500 g voksagtige kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 80 g bacon (i tern)
  • 400 g blommetomater
  • 2 peberfrugter (gul, rød)
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sød paprika1 spsk. tomatpuré
  • 250 ml hvidvin
  • 200 ml fiskebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk. Kikkoman sojasauce
  • en knivspids sukker
  • 3 timiankviste
  • ½ bundt friske korianderblade
  • 2 spsk. bredbladet persille

Forberedelse

  1. Læg muslingerne og rejerne i koldt vand.
  2. Skyl, skræl og skær kartoflerne i små stykker. Skyl derefter peberfrugter og blommetomater, og hak dem i små stykker.
  3. Baconen skæres i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i en gryde ved svag varme sammen med den resterende olivenolie og bacon.
  4. Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblade. Hæld hvidvinen i, og lad væsken reducere til det halve.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader °C.
  6. Tilsæt nu tomater, peberfrugter, kartofler og rejer. Tilsæt fiskebouillon og smag til med sukker og Kikkoman sojasauce. 
  7. Kom muslinger og rejer i gryden og kog dem sammen i ovnen på midterste rille.
  8. Hak i mellemtiden koriander og persille, og pluk timianbladene. Pynt med de friske krydderurter inden servering. 

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 85 min.
Tilberedningstid: 25 min.
Madlavningstid 60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2589 kJ / 617 kcal
Fedt: 22,9 g
Protein: 42,9 g
Kulhydrat: 45,6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 kg friske muslinger
  • 8 rå kæmperejer, med hoved og skal
  • 500 g voksagtige kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 80 g bacon (i tern)
  • 400 g blommetomater
  • 2 peberfrugter (gul, rød)
  • 6 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sød paprika1 spsk. tomatpuré
  • 250 ml hvidvin
  • 200 ml fiskebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 4 spsk. Kikkoman sojasauce
  • en knivspids sukker
  • 3 timiankviste
  • ½ bundt friske korianderblade
  • 2 spsk. bredbladet persille