
25 af 153
Ovnbagt cataplana med muslinger og rejer
Én gryde, én glæde: Denne aromatiske Cataplana med muslinger og rejer er nem at lave og bringer Middelhavets krydderier direkte på dit bord.

Samlet tid
85 min.
Tilberedningstid:
25 min.
Madlavningstid
60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
2589 kJ / 617 kcal
Fedt:
22,9 g
Protein:
42,9 g
Kulhydrat:
45,6 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 kg friske muslinger
- 8 rå kæmperejer, med hoved og skal
- 500 g voksagtige kartofler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 80 g bacon (i tern)
- 400 g blommetomater
- 2 peberfrugter (gul, rød)
- 6 spsk. olivenolie
- 2 tsk. sød paprika1 spsk. tomatpuré
- 250 ml hvidvin
- 200 ml fiskebouillon
- 2 laurbærblade
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- en knivspids sukker
- 3 timiankviste
- ½ bundt friske korianderblade
- 2 spsk. bredbladet persille
Forberedelse
- Læg muslingerne og rejerne i koldt vand.
- Skyl, skræl og skær kartoflerne i små stykker. Skyl derefter peberfrugter og blommetomater, og hak dem i små stykker.
- Baconen skæres i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i en gryde ved svag varme sammen med den resterende olivenolie og bacon.
- Tilsæt tomatpuré, paprika og laurbærblade. Hæld hvidvinen i, og lad væsken reducere til det halve.
- Forvarm ovnen til 200 grader °C.
- Tilsæt nu tomater, peberfrugter, kartofler og rejer. Tilsæt fiskebouillon og smag til med sukker og Kikkoman sojasauce.
- Kom muslinger og rejer i gryden og kog dem sammen i ovnen på midterste rille.
- Hak i mellemtiden koriander og persille, og pluk timianbladene. Pynt med de friske krydderurter inden servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
85 min.
Tilberedningstid:
25 min.
Madlavningstid
60 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
2589 kJ / 617 kcal
Fedt:
22,9 g
Protein:
42,9 g
Kulhydrat:
45,6 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 kg friske muslinger
- 8 rå kæmperejer, med hoved og skal
- 500 g voksagtige kartofler
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 80 g bacon (i tern)
- 400 g blommetomater
- 2 peberfrugter (gul, rød)
- 6 spsk. olivenolie
- 2 tsk. sød paprika1 spsk. tomatpuré
- 250 ml hvidvin
- 200 ml fiskebouillon
- 2 laurbærblade
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- en knivspids sukker
- 3 timiankviste
- ½ bundt friske korianderblade
- 2 spsk. bredbladet persille