Oksemørbradbøffer med figen-sennepssauce

Samlet tid 50 min.
50 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
600 g
små melede kartofler
1 
æggeblomme
150 g
mel
Muskatnød, stødt
1 
æg
5 spsk.
planteolie
4 
oksemørbradbøffer (à ca. 150 g)
 ½ tsk.
groft friskkværnet blandet peber
1 tsk.
sennepsfrø
200 ml
fløde
2 ½ spsk.
figensennep
Næringsindhold: 3419 kJ  /  817 kcal
37,4 g Fedt
43,9 g Protein
74,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skræl og skyl kartoflerne, og kog dem i en gryde (24 cm diameter) med rigeligt vand i ca. 20 minutter.

Step 2

Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser, og rør æggeblommen og melet i. Krydr blandingen med 3 spsk. Teriyaki sauce med ristet hvidløg og muskatnød. Form kartoffelblandingen til små kugler. Vend kuglerne i pisket æg og derefter i rasp, og bag dem ad flere omgange i ca. 5 spsk. varm olie i en lille gryde (20 cm diameter), til de er gyldenbrune.

Step 3

Dup bøfferne tørre. Rør peber og sennepsfrø ud i resten af Teriyaki saucen. Pensl bøfferne med marinaden, og lad dem trække et øjeblik. Marinaden giver kødet en smuk glans og en mere kraftig bruning, når de steges.

Step 4

Varm resten af olien op på en pande (26 cm diameter), og steg bøfferne efter behag. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme. Kog panden af med fløde og figensennep, og lad saucen koge lidt ind. Smag til med sojasauce og peber.

Step 5

Server saucen til bøfferne med kartoffelkroketterne som tilbehør.

Opskrifts-ID: 204

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skræl og skyl kartoflerne, og kog dem i en gryde (24 cm diameter) med rigeligt vand i ca. 20 minutter.

Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser, og rør æggeblommen og melet i. Krydr blandingen med 3 spsk. Teriyaki sauce med ristet hvidløg og muskatnød. Form kartoffelblandingen til små kugler. Vend kuglerne i pisket æg og derefter i rasp, og bag dem ad flere omgange i ca. 5 spsk. varm olie i en lille gryde (20 cm diameter), til de er gyldenbrune.

Dup bøfferne tørre. Rør peber og sennepsfrø ud i resten af Teriyaki saucen. Pensl bøfferne med marinaden, og lad dem trække et øjeblik. Marinaden giver kødet en smuk glans og en mere kraftig bruning, når de steges.

Varm resten af olien op på en pande (26 cm diameter), og steg bøfferne efter behag. Tag bøfferne af panden, og hold dem varme. Kog panden af med fløde og figensennep, og lad saucen koge lidt ind. Smag til med sojasauce og peber.

Server saucen til bøfferne med kartoffelkroketterne som tilbehør.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.