Okonomiyaki ”japansk madpandekage”' vegetarisk

Samlet tid 30 min.
30 min. Arbejdstid

Ingredienser

2 Portioner

Vegetarisk okonomiyaki-sauce:

3 spsk.
ketchup
1 spsk.
blåbærsyltetøj
1 nip
salt, muskat og peber
100 g
spidskål
50 g
squash
 ¼ 
rød peberfrugt
2 
forårsløg
2 spsk.
majs (fra dåse)
2 spsk.
planteolie
2 spsk.
ristede løg
2 ½ 
strå purløg

Dej:

300 g
blød tofu (silketofu)
6 spsk.
kartoffelmel
Næringsindhold: 2443 kJ  /  583 kcal
28,6 g Fedt
29,8 g Protein
48,5 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Vegetarisk okonomiyaki-sauce: Kom alle ingredienserne til saucen i en skål, og rør dem sammen til en glat sauce med en håndmixer.

Step 2

Rens spidskålen, squashen og peberfrugten, skær dem i ca. 3 cm lange strimler, og skyl dem. Rens forårsløgene, skær dem i 2-3 mm tynde ringe, og skyl dem.

Step 3

Dej: Blend tofuen med en håndmixer. Tilsæt grøntsagsbouillonpulver og kartoffelmel, og rør det hele godt sammen. Bland de snittede grøntsager og majsen i dejen. 

Step 4

Varm 1 spsk. olie op på en stor pande (min. 32 cm diameter). Kom halvdelen af dejblandingen på panden – sørg for, at grøntsagerne er jævnt fordelt – og form dejen til en rund pandekage med en diameter på ca. 15-18 cm. Drys med 1 spsk. ristede løg, og steg i 2-3 minutter ved jævn varme. 

Step 5

Vend pandekagen forsigtigt med en bred paletkniv, og steg videre på den anden side i 2-3 minutter (skru lidt ned for varmen). Lav endnu to pandekager efter samme fremgangsmåde. Skyl purløget, dup det tørt, og snit det i fine ringe.

Step 6

Anret de færdige okonomiyaki med grøntsagssiden opad på hver deres tallerken, og pensl pandekagerne med den vegetariske okonomiyaki-sauce. Drys med purløg inden servering. 

Opskrifts-ID: 31

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Vegetarisk okonomiyaki-sauce: Kom alle ingredienserne til saucen i en skål, og rør dem sammen til en glat sauce med en håndmixer.

Rens spidskålen, squashen og peberfrugten, skær dem i ca. 3 cm lange strimler, og skyl dem. Rens forårsløgene, skær dem i 2-3 mm tynde ringe, og skyl dem.

Dej: Blend tofuen med en håndmixer. Tilsæt grøntsagsbouillonpulver og kartoffelmel, og rør det hele godt sammen. Bland de snittede grøntsager og majsen i dejen. 

Varm 1 spsk. olie op på en stor pande (min. 32 cm diameter). Kom halvdelen af dejblandingen på panden – sørg for, at grøntsagerne er jævnt fordelt – og form dejen til en rund pandekage med en diameter på ca. 15-18 cm. Drys med 1 spsk. ristede løg, og steg i 2-3 minutter ved jævn varme. 

Vend pandekagen forsigtigt med en bred paletkniv, og steg videre på den anden side i 2-3 minutter (skru lidt ned for varmen). Lav endnu to pandekager efter samme fremgangsmåde. Skyl purløget, dup det tørt, og snit det i fine ringe.

Anret de færdige okonomiyaki med grøntsagssiden opad på hver deres tallerken, og pensl pandekagerne med den vegetariske okonomiyaki-sauce. Drys med purløg inden servering. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.