Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med alt godt fra havet
Søg
Filter
Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med alt godt fra havet
Bookmark
217 af 326

Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med alt godt fra havet

Tilberedningstid: 30 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1965 kJ / 470 kcal

Ingredienser for 2 portioner

Løg-ponzusauce:

  • ½ lille hvidt løg
  • 6 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 5-6 strå purløg
  • 100 g spidskål
  • 2 forårsløg
  • 40 g blæksprutte
  • 40 g rejer
  • 40 g kammuslinger (eller laksefilet)
  • Salt
  • 2 spsk. ristede løg

Dej:

  • 200 ml dashi-bouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • 1 frisk æg
  • 90 g hvidt hvedemel
  • 10 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. planteolie
  • Friske chilistrimler

Forberedelse

  1. Løg-ponzusauce: Pil løget, riv det fint, og bland det sammen med Ponzu citrus sojasauce. Skyl purløget, dup det tørt, snit det i fine ringe, og kom dem i ponzu-blandingen. 
  2. Rens spidskålen, skær den i ca. 3 cm lange strimler, og skyl dem. Rens forårsløgene, skær dem i 2-3 mm tynde ringe, og skyl dem.
  3. Dej: Pisk dashi-bouillonen og ægget sammen i en skål. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret, og rør melblandingen i dashi-æggeblandingen. Sørg for at røre alle klumper ud. Tilsæt spidskål og forårsløg, og bland det hele godt sammen. Tag 4 spsk. af dejen fra til senere. 
  4. Skyl blæksprutten, rejerne og kammuslingerne, og dup dem tørre. Skær dem evt. i mindre tern, og krydr dem ganske let med salt. 
  5. Varm 1 spsk. olie op på en stor pande (min. 32 cm diameter). Kom halvdelen af dejblandingen på panden – sørg for, at grøntsagerne er jævnt fordelt – og form dejblandingen til to rund pandekage med en diameter på ca. 15-18 cm. Drys med 1 spsk. ristede løg, fordel halvdelen af skaldyrene på pandekagen, og steg den i 2-3 minutter ved jævn varme. 
  6. Dryp halvdelen (2 spsk.) af den gemte dej ovenpå. Vend pandekagen forsigtigt med en bred paletkniv, og steg videre på den anden side i 4-5 minutter (skru lidt ned for varmen). Lav endnu to pandekager efter samme fremgangsmåde.
  7. Læg de færdige okonomiyaki med fiskesiden opad på hver deres tallerken, og pynt med chilistrimler. Server løg-ponzusaucen dertil. 

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 2 portioner

Løg-ponzusauce:

  • ½ lille hvidt løg
  • 6 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
  • 5-6 strå purløg
  • 100 g spidskål
  • 2 forårsløg
  • 40 g blæksprutte
  • 40 g rejer
  • 40 g kammuslinger (eller laksefilet)
  • Salt
  • 2 spsk. ristede løg

Dej:

  • 200 ml dashi-bouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • 1 frisk æg
  • 90 g hvidt hvedemel
  • 10 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. planteolie
  • Friske chilistrimler