Nemme svinekoteletter med asiatisk ingefærsauce

Samlet tid 25 min.
10 min. Arbejdstid
60 min. Marineringstid
15 min. Tilberedningstid

Saftige stegte svinekoteletter i en asiatisk marinade med mirin, sojasauce, sake og ingefær.

Ingredienser

4 Portioner
1 spsk.
revet ingefær
4 spsk.
sake (eller hvidvin)
600 g
svinekamskoteletter (150 g hver)
Olie til stegning

Til pynten

4 
grønne asparges
4 
forårsløg
Næringsindhold: 1593 kJ  /  380 kcal
22 g Fedt
31,7 g Protein
10,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Kom mirin, sojasauce, revet ingefær og sake sammen med kødet i en frysepose og lad kødet marinere i ca. 1 time ved stuetemperatur.

Step 2

Skyl og blanchèr de grønne asparges og forårsløg.

Step 3

Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre. Stil marinaden til side. 

Step 4

Læg de marinerede koteletter i en opvarmet pande med lidt olie og steg dem i ca. 3 minutter ved middelvarme. Når den ene side er godt karamelliseret, vendes den og steges i yderligere 3 minutter. Tilsæt nu marinaden ved svag varme, og varm den op eller lad den reducere sammen med kødet i 2 minutter. Når saucen er reduceret og skinnende, anrettes koteletterne med grøntsagerne og serveres.

Tip

 

Servèr koteletterne med grøntsager efter årstiden (f.eks. kogte asparges).

Før marinaden kommes i gryden, tages gryden af varmen i 1 minut for at undgå, at marinaden reduceres for hurtigt. Tilsæt derefter marinaden til gryden, og varm den langsomt op ved svag varme sammen med kødet.

Andet godt tilbehør: porre, ingefær, æble, cherrytomater

Ris er et godt tilbehør.

 

Opskrifts-ID: 1036

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Kom mirin, sojasauce, revet ingefær og sake sammen med kødet i en frysepose og lad kødet marinere i ca. 1 time ved stuetemperatur.

Skyl og blanchèr de grønne asparges og forårsløg.

Tag kødstykkerne op af marinaden og dup dem tørre. Stil marinaden til side. 

Læg de marinerede koteletter i en opvarmet pande med lidt olie og steg dem i ca. 3 minutter ved middelvarme. Når den ene side er godt karamelliseret, vendes den og steges i yderligere 3 minutter. Tilsæt nu marinaden ved svag varme, og varm den op eller lad den reducere sammen med kødet i 2 minutter. Når saucen er reduceret og skinnende, anrettes koteletterne med grøntsagerne og serveres.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.