Søg
Filter
Nem suppe med søde kartofler og gulerødder
Bookmark
59 af 521

Nem suppe med søde kartofler og gulerødder

Blød og cremet suppe af søde kartofler, gulerødder og løg, gjort luftigere med piskefløde og krydret med Kikkoman mirin og friske urter.

Nem suppe med søde kartofler og gulerødder
Samlet tid 40 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 957 kJ / 229 kcal
Fedt: 9,1 g
Protein: 4,1 g
Kulhydrat: 33,3 g

Ingredienser for 4 portion(er)

300 g søde kartofler

300 g gulerødder

1 lille løg

1 tsk. smør

750 ml bouillon

¼ bundt persille

¼ bundt purløg

100 g fløde

2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Friskkværnet peber

3-4 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

 

Forberedelse

  1. Skræl og skyl de søde kartofler og gulerødder og skær dem i stykker. Skræl løget og skær det i tern.
  2. Varm smørret op i en gryde, tilsæt de søde kartofler, gulerødderne og løg, og lad dem sautere i ca. 5 minutter.
  3. Hæld bouillon i, bring det hele i kog og kog tildækket i 20-25 minutter. 
  4. Skyl krydderurterne, dup dem tørre, hak dem fint eller skær dem i ruller. Pisk fløden let op. 
  5. Purèr suppen, og smag den til med sojasauce og peber. Tilsæt den piskede fløde og halvdelen af urterne, smag til med mirin og fyld op i suppeskåle eller tallerkener.
  6. Drys med de resterende krydderurter og servèr. 

 

Tips:

  • Serveres med ristede skiver flûte og ost ovenpå.
  • Smag suppen til med frisk ingefær. 
  • Krydr med chiliflager.
Samlet tid 40 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 957 kJ / 229 kcal
Fedt: 9,1 g
Protein: 4,1 g
Kulhydrat: 33,3 g

Ingredienser for 4 portion(er)

300 g søde kartofler

300 g gulerødder

1 lille løg

1 tsk. smør

750 ml bouillon

¼ bundt persille

¼ bundt purløg

100 g fløde

2-3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Friskkværnet peber

3-4 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil