Nem Dutch Baby pandekage med æble og valnødder

Samlet tid 35 min.
15 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Fløjlsblød pandekagedej smagt til med Kikkoman mirin, bagt i ovnen til den er gyldenbrun og serveret med en topping af karamelliserede æblestykker og valnødder.

Ingredienser

4 Portioner
6 
æg
1 spsk.
sukker
160 g
hvedemel
320 ml
mælk
1 spsk.
smør til panden eller formen
400 g
(sure) æbler, f.eks. Cox Orange
50 g
hakkede valnødder
Korn fra 1 vaniljestang
Næringsindhold: 2306 kJ  /  553 kcal
23,6 g Fedt
19,8 g Protein
65,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Sæt en stor ovnfast pande eller et rundt ovnfast fad (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm den. Først når ovnen har nået temperaturen, skal du tilberede dejen.

Step 2

Pisk æggene sammen med sukker, mel, mælk og 4 spsk. mirin til en jævn dej og lad den hvile i ca. 5 minutter. 

Step 3

Tag forsigtigt den varme pande ud af ovnen, tilsæt smørret, lad det smelte kortvarigt og smør det ud. Hæld den flydende dej i og bag straks i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gyldenbrun. Dejen hæver meget, men falder sammen igen.

Step 4

Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i smalle både. Rist valnødderne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt vaniljekorn, æblerne og den resterende mirin, og steg i ca. 5 minutter, til de er let karamelliserede. 

Step 5

Tag panden med pandekagen ud af ovnen, læg æble-valnøddeblandingen i midten og servér. 

Tip

Denne ret er lækker med vaniljeis eller vaniljesauce.

Erstat æblerne med f.eks. pærer, abrikoser, blommer osv.

Serveres drysset med flormelis og kanel. 

Hvis du kan lide pandekagen endnu mere luftig, kan du skille æggene ad, piske æggehviderne stive og derefter forsigtigt vende dem i dejen.

Opskrifts-ID: 1029

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Sæt en stor ovnfast pande eller et rundt ovnfast fad (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm den. Først når ovnen har nået temperaturen, skal du tilberede dejen.

Pisk æggene sammen med sukker, mel, mælk og 4 spsk. mirin til en jævn dej og lad den hvile i ca. 5 minutter. 

Tag forsigtigt den varme pande ud af ovnen, tilsæt smørret, lad det smelte kortvarigt og smør det ud. Hæld den flydende dej i og bag straks i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gyldenbrun. Dejen hæver meget, men falder sammen igen.

Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i smalle både. Rist valnødderne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt vaniljekorn, æblerne og den resterende mirin, og steg i ca. 5 minutter, til de er let karamelliserede. 

Tag panden med pandekagen ud af ovnen, læg æble-valnøddeblandingen i midten og servér. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.