Nem Dutch Baby pandekage med æble og valnødder
Søg
Filter
Nem Dutch Baby pandekage med æble og valnødder
Bookmark
61 af 521

Nem Dutch Baby pandekage med æble og valnødder

Fløjlsblød pandekagedej smagt til med Kikkoman mirin, bagt i ovnen til den er gyldenbrun og serveret med en topping af karamelliserede æblestykker og valnødder.

Nem Dutch Baby pandekage med æble og valnødder
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Madlavningstid 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2306 kJ / 553 kcal
Fedt: 23,6 g
Protein: 19,8 g
Kulhydrat: 65,2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

6 æg

1 spsk. sukker

160 g hvedemel 

320 ml mælk

7-8 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

1 spsk. smør til panden eller formen

400 g (sure) æbler, f.eks. Cox Orange 

50 g hakkede valnødder

Korn fra 1 vaniljestang

 

Forberedelse

  1. Forvarm ovnen til 200 °C over-/undervarme (180 °C varmluftsovn). Sæt en stor ovnfast pande eller et rundt ovnfast fad (Ø 28-30 cm) i ovnen og forvarm den. Først når ovnen har nået temperaturen, skal du tilberede dejen.
  2. Pisk æggene sammen med sukker, mel, mælk og 4 spsk. mirin til en jævn dej og lad den hvile i ca. 5 minutter. 
  3. Tag forsigtigt den varme pande ud af ovnen, tilsæt smørret, lad det smelte kortvarigt og smør det ud. Hæld den flydende dej i og bag straks i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil den er gyldenbrun. Dejen hæver meget, men falder sammen igen.
  4. Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset og skær æblerne i smalle både. Rist valnødderne på en opvarmet pande, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt vaniljekorn, æblerne og den resterende mirin, og steg i ca. 5 minutter, til de er let karamelliserede. 
  5. Tag panden med pandekagen ud af ovnen, læg æble-valnøddeblandingen i midten og servér. 

 

Tips: 

  • Denne ret er lækker med vaniljeis eller vaniljesauce.
  • Erstat æblerne med f.eks. pærer, abrikoser, blommer osv.
  • Serveres drysset med flormelis og kanel. 
  • Hvis du kan lide pandekagen endnu mere luftig, kan du skille æggene ad, piske æggehviderne stive og derefter forsigtigt vende dem i dejen.
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 15 min.
Madlavningstid 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2306 kJ / 553 kcal
Fedt: 23,6 g
Protein: 19,8 g
Kulhydrat: 65,2 g

Ingredienser for 4 portion(er)

6 æg

1 spsk. sukker

160 g hvedemel 

320 ml mælk

7-8 spsk. Kikkoman sødtsmagende krydderi til madlavning i Mirin-stil 

1 spsk. smør til panden eller formen

400 g (sure) æbler, f.eks. Cox Orange 

50 g hakkede valnødder

Korn fra 1 vaniljestang