
Nem ærtesuppe med mynte, kikærter og fetaost
Denne skønne grønne suppeopskrift er lavet med friske ærter, men du kan også bruge optøede frosne ærter. Kikkoman Ponzu tilføjer en diskret citronagtig smag, og de ristede kikærter og feta giver en dejlig kontrast til suppens bløde konsistens. Velegnet til vegetarer.

Ingredienser for 2 portion(er)
• 100 g kartofler
• 100 g porrer
• 1 spsk. smør
• 200 g friske grønne ærter
• 700 ml grøntsagsbouillon
• 1 spsk. Kikkoman Ponzu citron
• 1/2 tsk. friskkværnet peber
• 1 spsk. frisk mynte
Servér med:
• 150 g kogte kikærter
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. stødt paprika
• 1 spsk. stødt koriander
• 60 g fetaost
• ½ tsk. peber
Forberedelse
- Kartoflerne skæres i tern, porren skæres i skiver. I en gryde steges disse i smør, og når de er blevet lidt bløde, hældes bouillonen i og ærterne tilsættes. Smag til med Kikkoman Ponzu citron og peber. Lad det hele koge i 20 minutter.
- I mellemtiden forvarmes ovnen til 200 ⁰C. Vend de skyllede kikærter med olivenolie, stødt paprika og koriander. Læg dem i en form og bag dem i 15 minutter.
- Blend suppen med en blender, indtil den er jævn, og drys den med frisk mynte. Servér med ristede kikærter og smuldret fetaost.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
• 100 g kartofler
• 100 g porrer
• 1 spsk. smør
• 200 g friske grønne ærter
• 700 ml grøntsagsbouillon
• 1 spsk. Kikkoman Ponzu citron
• 1/2 tsk. friskkværnet peber
• 1 spsk. frisk mynte
Servér med:
• 150 g kogte kikærter
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. stødt paprika
• 1 spsk. stødt koriander
• 60 g fetaost
• ½ tsk. peber