Søg
Filter
Nem ærtesuppe med mynte, kikærter og fetaost
Bookmark
30 af 521

Nem ærtesuppe med mynte, kikærter og fetaost

Denne skønne grønne suppeopskrift er lavet med friske ærter, men du kan også bruge optøede frosne ærter. Kikkoman Ponzu tilføjer en diskret citronagtig smag, og de ristede kikærter og feta giver en dejlig kontrast til suppens bløde konsistens. Velegnet til vegetarer.

Nem ærtesuppe med mynte, kikærter og fetaost
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1810 kJ / 433 kcal
Fedt: 30,6 g
Protein: 14,6 g
Kulhydrat: 28,3 g

Ingredienser for 2 portion(er)

• 100 g kartofler
• 100 g porrer
• 1 spsk. smør
• 200 g friske grønne ærter
• 700 ml grøntsagsbouillon
• 1 spsk. Kikkoman Ponzu citron
• 1/2 tsk. friskkværnet peber
• 1 spsk. frisk mynte

Servér med:
• 150 g kogte kikærter
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. stødt paprika
• 1 spsk. stødt koriander
• 60 g fetaost
• ½ tsk. peber

Forberedelse

  1. Kartoflerne skæres i tern, porren skæres i skiver. I en gryde steges disse i smør, og når de er blevet lidt bløde, hældes bouillonen i og ærterne tilsættes. Smag til med Kikkoman Ponzu citron og peber. Lad det hele koge i 20 minutter.
  2. I mellemtiden forvarmes ovnen til 200 ⁰C. Vend de skyllede kikærter med olivenolie, stødt paprika og koriander. Læg dem i en form og bag dem i 15 minutter.
  3. Blend suppen med en blender, indtil den er jævn, og drys den med frisk mynte. Servér med ristede kikærter og smuldret fetaost.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1810 kJ / 433 kcal
Fedt: 30,6 g
Protein: 14,6 g
Kulhydrat: 28,3 g

Ingredienser for 2 portion(er)

• 100 g kartofler
• 100 g porrer
• 1 spsk. smør
• 200 g friske grønne ærter
• 700 ml grøntsagsbouillon
• 1 spsk. Kikkoman Ponzu citron
• 1/2 tsk. friskkværnet peber
• 1 spsk. frisk mynte

Servér med:
• 150 g kogte kikærter
• 1 spsk. olivenolie
• 1 spsk. stødt paprika
• 1 spsk. stødt koriander
• 60 g fetaost
• ½ tsk. peber