Mitarashi-dango (mochi-kugler med sød sojasauce-glace)

Samlet tid 20 min.
10 min. Arbejdstid
10 min. Tilberedningstid

Metode og ingredienser til mochi-kugler med sød sojasauce. En meget populær japansk dessert.

Ingredienser

6 Portioner

Til sød sojasauce:

3 spsk.
sød hvidvin
200 ml
mineralvand uden brus
6 spsk.
brun sukker
3 ½ spsk.
kartoffelmel (eller majsmel)

Til rismelkuglerne:

150 g
tofu blød (den silkeagtige type)
150 g
klisterrismel
Vegetabilsk olie, hvis du foretrækker stegte mochi-kugler
Næringsindhold: 904 kJ  /  216 kcal
5,3 g Fedt
5,8 g Protein
35,3 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Til sød sojasauce:

  1. Hæld hvidvinen i en pande, og varm den op, så den koger.
  2. Tilsæt mineralvand, sukker og Kikkoman sojasauce, og fortsæt kogeprocessen, indtil sukkeret er opløst.
  3. Reducer varmen, pisk kartoffelmelet med 3 spsk. vand, og tilsæt den til den kogte væske, mens du rører rundt. Varm kortvarigt blandingen op til kogepunktet, og lad den afkøle.

Step 2

Til rismelkuglerne:

Dræn tofuen godt, placér den i en skål, og mos den godt med en spatel.

Step 3

Tilsæt klisterrismelet, og ælt den med hænderne, indtil dejen er jævn.

Step 4

Form dejen til 6 kugler med hænderne, så de hver har en vægt på ca. 18 g.

Step 5

Kog tilstrækkeligt vand i en pande, og kog rismelkuglerne 3-4 minutter. Reducer varmen, og kog kuglerne, indtil de stiger op til overflader.

Step 6

Dup kuglerne godt, og sæt 3 kugler på hvert spyd. Du kan også vælge at stege dem kortvarigt på begge sider i en smule vegetabilsk olie i en varm pande. Arrangér dem på tallerkener, og servér med sød sojasauce (rør rundt, så den er jævn), der hældes over. Pynt med mynteblade, og servér retten.

Opskrifts-ID: 949

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Til sød sojasauce:

  1. Hæld hvidvinen i en pande, og varm den op, så den koger.
  2. Tilsæt mineralvand, sukker og Kikkoman sojasauce, og fortsæt kogeprocessen, indtil sukkeret er opløst.
  3. Reducer varmen, pisk kartoffelmelet med 3 spsk. vand, og tilsæt den til den kogte væske, mens du rører rundt. Varm kortvarigt blandingen op til kogepunktet, og lad den afkøle.

Til rismelkuglerne:

Dræn tofuen godt, placér den i en skål, og mos den godt med en spatel.

Tilsæt klisterrismelet, og ælt den med hænderne, indtil dejen er jævn.

Form dejen til 6 kugler med hænderne, så de hver har en vægt på ca. 18 g.

Kog tilstrækkeligt vand i en pande, og kog rismelkuglerne 3-4 minutter. Reducer varmen, og kog kuglerne, indtil de stiger op til overflader.

Dup kuglerne godt, og sæt 3 kugler på hvert spyd. Du kan også vælge at stege dem kortvarigt på begge sider i en smule vegetabilsk olie i en varm pande. Arrangér dem på tallerkener, og servér med sød sojasauce (rør rundt, så den er jævn), der hældes over. Pynt med mynteblade, og servér retten.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.