Melonsalat med sprøde tortillastrimler

Samlet tid 20 min.
15 min. Arbejdstid
5 min. Tilberedningstid

Dette er en nem salat, som både går godt som tilbehør til dit mexicanske måltid og alene på de helt varme sommerdage. Du kan erstatte vandmelon med andre typer melon eller citrus frugt. De sprøde tortillastrimler er en perfekt måde at bruge overskydende tortillas. Du kan bruge tortillas af en hvilken som helst størrelse.

Ingredienser

2 Portioner
2 
store tortillas (hvede eller majs)
2 spsk.
olie
400 g
vandmelon
200 g
agurk
1 
avocado
1 
lille rødløg (50 g)
15 g
frisk koriander
15 g
frisk persille
4 spsk.
olivenolie
1 spsk.
hvidvinseddike
1 tsk.
finthakket frisk chili
1 tsk.
honning
Friskkværnet peber

Pynt

75 g
hvid ost fx feta
Friske urter
Næringsindhold: 3500 kJ  /  825 kcal
62,4 g Fedt
17,2 g Protein
50,1 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Pensl tortillaerne med olie og skær dem i 1-1,5 cm brede strimler. Læg dem på en bageplade og bag 5-7 minutter ved 225 grader indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af.

Step 2

Skær vandmelon, agurk og avocado i tern. Skær rødløget i tynde skiver. Bland det hele i en skål sammen med finthakket koriander og persille.

Step 3

 Top med de sprøde tortillastrimler lige før servering.

Step 4

Rør ponzu, olivenolie, eddike, chili, honning og peber sammen til en vinaigrette. Hæld over salaten lige før servering.

Step 5

Du kan eventuelt supplere med en smule ost og ekstra urter.

Opskrifts-ID: 1062

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Pensl tortillaerne med olie og skær dem i 1-1,5 cm brede strimler. Læg dem på en bageplade og bag 5-7 minutter ved 225 grader indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af.

Skær vandmelon, agurk og avocado i tern. Skær rødløget i tynde skiver. Bland det hele i en skål sammen med finthakket koriander og persille.

 Top med de sprøde tortillastrimler lige før servering.

Rør ponzu, olivenolie, eddike, chili, honning og peber sammen til en vinaigrette. Hæld over salaten lige før servering.

Du kan eventuelt supplere med en smule ost og ekstra urter.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.