
Melonsalat med sprøde tortillastrimler
Dette er en nem salat, som både går godt som tilbehør til dit mexicanske måltid og alene på de helt varme sommerdage. Du kan erstatte vandmelon med andre typer melon eller citrus frugt. De sprøde tortillastrimler er en perfekt måde at bruge overskydende tortillas. Du kan bruge tortillas af en hvilken som helst størrelse.

Ingredienser for 2 portion(er)
2 store tortillas (hvede eller majs)
2 spsk. olie
400 g vandmelon
200 g agurk
1 avocado
1 lille rødløg (50 g)
15 g frisk koriander
15 g frisk persille
2 spsk. Kikkoman ponzu lemon
4 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. finthakket frisk chili
1 tsk. honning
Friskkværnet peber
Pynt
50-100 g hvid ost fx feta
Friske urter
Forberedelse
- Pensl tortillaerne med olie og skær dem i 1-1,5 cm brede strimler. Læg dem på en bageplade og bag 5-7 minutter ved 225 grader indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af.
- Skær vandmelon, agurk og avocado i tern. Skær rødløget i tynde skiver. Bland det hele i en skål sammen med finthakket koriander og persille.
- Top med de sprøde tortillastrimler lige før servering.
- Rør ponzu, olivenolie, eddike, chili, honning og peber sammen til en vinaigrette. Hæld over salaten lige før servering.
- Du kan eventuelt supplere med en smule ost og ekstra urter.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
2 store tortillas (hvede eller majs)
2 spsk. olie
400 g vandmelon
200 g agurk
1 avocado
1 lille rødløg (50 g)
15 g frisk koriander
15 g frisk persille
2 spsk. Kikkoman ponzu lemon
4 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. finthakket frisk chili
1 tsk. honning
Friskkværnet peber
Pynt
50-100 g hvid ost fx feta
Friske urter