
Marineret grillet laks

Ingredienser for 4 portion(er)
- 800 g laksefilet med skind
- 1 appelsin
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 4 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- Blandede friske krydderurter efter smag og behag: koriander, persille, mynte
Grillede grøntsager:
- 200 g cherrytomater
- 200 g gul squash
- 100 g røde løg
- 6-8 skovsvampe eller champignoner
- Sort peber
- 3 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- 3 spsk. olivenolie
- 4 tsk. tørret oregano
Grillet vandmelon:
- 4 skiver vandmelon
- Ponzu-sauce til at dryppe med
Forberedelse
Riv appelsinskallen på et fint rivejern, og stil den til side. Skær appelsinen over, og pres saften ud i en skål. Tilsæt Kikkoman sojasauce og Ponzu-sauce, og rør det hele godt sammen. Skyl laksen, og skær den i fire store stykker à 200 g. Kom laksefileterne i skålen med marinaden (med skindet opad), og lad dem marinere i blandingen i 30 minutter.
Forbered dressingen til grøntsagerne: Rør Ponzu-sauce, olivenolie, oregano og peber sammen. Skær cherrytomaterne i halve, og skær squash og løg i skiver. Fordel grøntsagerne og svampene på en grillbakke. Dryp med dressingen, og grill det hele i nogle minutter på begge sider. Grill vandmelonskiverne direkte på grillristen, og dryp dem med Ponzu-sauce.
Tag laksefileterne op af marinaden, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Læg laksefileterne på grillen (med skindet nedad), og grill dem, til skindet er sprødt. Derefter vendes de og grilles i 2-3 minutter på den anden side. Serveres straks med de grillede grøntsager og vandmelon.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 800 g laksefilet med skind
- 1 appelsin
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 4 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- Blandede friske krydderurter efter smag og behag: koriander, persille, mynte
Grillede grøntsager:
- 200 g cherrytomater
- 200 g gul squash
- 100 g røde løg
- 6-8 skovsvampe eller champignoner
- Sort peber
- 3 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- 3 spsk. olivenolie
- 4 tsk. tørret oregano
Grillet vandmelon:
- 4 skiver vandmelon
- Ponzu-sauce til at dryppe med