Søg
Filter
Maki
Bookmark
267 af 310

Maki

Tilberedningstid: 20 min.
Brændværdi (pr. Portion): 619 kJ / 148 kcal

Ingredienser for 4 portioner

  • 6 x 75 g kogt krydret sushiris
  • 6 noriplader 

Fyld:

  • 6 x 20 g agurk, skåret i strimler
  • lidt wasabi
  • lidt ristet sesam

Dip:

Desuden skal du bruge: bambusmåtte

Forberedelse

Skær noripladerne i halve, og læg en plade med den glatte side nedad ca. 5 mm fra den nederste kant på en sushimåtte. Fordel sushirisen jævnt på noripladen, idet du lader en ca. 1 cm bred rullekant foroven være tom. Lav en rille i risen til fyldet, smør lidt wasabi i rillen, og læg agurk og sesam ovenpå.

Form risen ved at løfte den nederste kant på måtten op og rulle den op mod den øverste ende af noripladen. Rul derefter måtten helt sammen, og tryk rullen sammen inde i måtten med begge hænder. Let lidt på kanten af måtten, og drej rullen lidt frem, så den øverste kant på noripladen kommer til at hænge sammen med resten af rullen. Rul rullen sammen igen med jævnt, let tryk. Tag rullen ud af sushimåtten, og skær den i 6 lige store stykker sushi.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

  • 6 x 75 g kogt krydret sushiris
  • 6 noriplader 

Fyld:

  • 6 x 20 g agurk, skåret i strimler
  • lidt wasabi
  • lidt ristet sesam

Dip:

Desuden skal du bruge: bambusmåtte