Laksefilet i appelsinsauce med champignonflødesauce
Søg
Filter
Bookmark
30 af 302

Laksefilet i appelsinsauce med champignonflødesauce

Tilberedningstid: 1 time 20 min.
Marineringstid: 20 min.
Brændværdi (pr. Portion): 3181 kJ / 760 kcal

Ingredienser for 4 portioner

Appelsin-sojasaucemarinade:

  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 60 ml)    
  • 3 spsk. appelsinjuice                  
  • 6 appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til pynt)
  • 1½ spsk. olivenolie 
  • 4 laksefileter med skind (à ca. 150 g)
  • 2 julesalathoveder (cikoriesalat)

Champignonflødesauce:

  • 250 g champignon
  • 1 løg  
  • 3 spsk. olivenolie, evt. lidt ekstra til stanniolen
  • 20 g smør    
  • Salt, friskkværnet peber             
  • 300 g fløde  
  • 1½ spsk. mild sennep
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce           
  • 1½ tsk. sukker

Forberedelse

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål. Skyl laksefileterne, og kom dem i en tilstrækkeligt stor frysepose sammen med marinaden og 2 appelsinskiver. Tryk luften ud af posen og luk den. Lad laksen trække i marinaden i 15-20 minutter. Skyl julesalaten, skær stokken fra, og skær salathovederne i halve.
  2. Champignonflødesauce: Børst champignonerne rene, pil løgene, og skær begge dele i 2-3 mm tynde skiver.
  3. Varm 2 spsk. olie op på en pande, og svits champignonerne og løgene let. Tilsæt smør, og krydr let med salt og peber. Tilsæt fløde, sennep, sojasauce og sukker, og lad saucen koge op.
  4. Varm ovnen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Tag laksefileterne op af marinaden, og dup dem tørre. Læg et stykke krøllet stanniol på en bageplade, og smør stanniolen let med olie. Læg laksefileterne på stanniolen med skindet opad, og steg dem i den forvarmede ovn i ca. 8 minutter.
  5. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend laksefileterne om. Fordel champignonflødesaucen rundt om laksefileterne, og læg også de halve julesalathoveder på bagepladen.
  6. Drys salathovederne med salt og peber, og dryp dem med resten af olivenolien. Læg en appelsinskive oven på hver af laksefileterne, og lad det hele stege videre i ca. 10 minutter. Serveres straks.

Tip: Resten af marinaden kan varmes op og dryppes over laksefileterne efter stegning.

DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

Appelsin-sojasaucemarinade:

  • 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 60 ml)    
  • 3 spsk. appelsinjuice                  
  • 6 appelsinskiver (2 til marinaden og 4 til pynt)
  • 1½ spsk. olivenolie 
  • 4 laksefileter med skind (à ca. 150 g)
  • 2 julesalathoveder (cikoriesalat)

Champignonflødesauce:

  • 250 g champignon
  • 1 løg  
  • 3 spsk. olivenolie, evt. lidt ekstra til stanniolen
  • 20 g smør    
  • Salt, friskkværnet peber             
  • 300 g fløde  
  • 1½ spsk. mild sennep
  • 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce           
  • 1½ tsk. sukker