Kyllingelår i krydret honning-sojasauce med babykartofler

Samlet tid 140 min.
100 min. Arbejdstid
40 min. Marineringstid

En nem og hurtig ovnret, hvor både kyllingelår og tilbehør tilberedes på samme ovnplade, så opvasken holdes på et minimum!

Ingredienser

4 Portioner

For the marinade:

5 spsk.
honning
1 spsk.
balsamicoeddike
2 tsk.
hvidløgspulver
2 tsk.
stødt ingefær
1 spsk.
olivenolie
4 
kyllingelår

Tilbehør:

400 g
små kartofler (babykartofler)
4 
fed hvidløg
12 
cherrytomater (ca. 120 g)
100 g
grønne bønner (fx aspargesbønner eller haricot verts)
1 spsk.
olivenolie
Salt, friskkværnet peber
Næringsindhold: 1902 kJ  /  454 kcal
21,5 g Fedt
32,3 g Protein
31,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Bland ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.

Step 2

Skyl kyllingelårene, og blanchér dem i ca. 10 sekunder i en stor gryde med kogende vand. Brus dem over med koldt vand, og dup dem helt tørre.

Step 3

Prik kyllingelårene flere steder på begge sider med en gaffel på de kødfyldte steder, så du ikke stikker ind i benene/knoglerne. Læg kyllingelårene i skålen med marinaden, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kyllingelårene til med husholdningsfilm, og lad dem marinere i 40-50 minutter.

Step 4

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg kyllingelårene på en bageplade med skindet nedad (gem den resterende marinade til senere).

Step 5

Fordel kartofler og hvidløg mellem kyllingelårene, og stil det hele i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.

Step 6

Tag bagepladen ud af ovnen, og vend kyllingelårene, så de ligger med skindet opad. Skyl tomaterne, og fordel dem mellem kartoflerne.

Step 7

Pensl kyllingelårene med noget af den tiloversblevne marinade, og dryp kartoflerne og tomaterne med resten af marinaden.

Step 8

Skru ovntemperaturen op til 230°C, og lad det hele stege videre i 12-15 minutter (stegetiden forlænges efter behov afhængigt af kyllingelårenes størrelse).

Step 9

Skyl bønnerne, og skær enderne fra. Varm olie op på en pande, og svits bønnerne i 2-3 minutter. Krydr let med salt og peber.

Step 10

Tag bagepladen ud af ovnen, og anret det hele sammen med bønnerne. Dryp kyllingelårene med stegeskyen fra bagepladen inden servering.

Antydning:

DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.

Opskrifts-ID: 24

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Bland ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.

Skyl kyllingelårene, og blanchér dem i ca. 10 sekunder i en stor gryde med kogende vand. Brus dem over med koldt vand, og dup dem helt tørre.

Prik kyllingelårene flere steder på begge sider med en gaffel på de kødfyldte steder, så du ikke stikker ind i benene/knoglerne. Læg kyllingelårene i skålen med marinaden, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kyllingelårene til med husholdningsfilm, og lad dem marinere i 40-50 minutter.

Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg kyllingelårene på en bageplade med skindet nedad (gem den resterende marinade til senere).

Fordel kartofler og hvidløg mellem kyllingelårene, og stil det hele i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.

Tag bagepladen ud af ovnen, og vend kyllingelårene, så de ligger med skindet opad. Skyl tomaterne, og fordel dem mellem kartoflerne.

Pensl kyllingelårene med noget af den tiloversblevne marinade, og dryp kartoflerne og tomaterne med resten af marinaden.

Skru ovntemperaturen op til 230°C, og lad det hele stege videre i 12-15 minutter (stegetiden forlænges efter behov afhængigt af kyllingelårenes størrelse).

Skyl bønnerne, og skær enderne fra. Varm olie op på en pande, og svits bønnerne i 2-3 minutter. Krydr let med salt og peber.

Tag bagepladen ud af ovnen, og anret det hele sammen med bønnerne. Dryp kyllingelårene med stegeskyen fra bagepladen inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.