Kyllingelår i krydret honning-sojasauce med babykartofler
Søg
Filter
Bookmark
133 af 302

Kyllingelår i krydret honning-sojasauce med babykartofler

Tilberedningstid: 2 time
Marineringstid: 50 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1902 kJ / 455 kcal

Ingredienser for 4 portioner

Marinade:

  • 10 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 100 ml)
  • 5 spsk. honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. hvidløgspulver        
  • 2 tsk. stødt ingefær          
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 kyllingelår

Tilbehør:

  • 400 g små kartofler (babykartofler)
  • 4 fed hvidløg
  • 12 cherrytomater (ca. 120 g)
  • 100 g grønne bønner (fx aspargesbønner eller haricot verts)
  • 1 spsk. olivenolie                       
  • Salt, friskkværnet peber

Forberedelse

  1. Bland ingredienserne til marinaden godt sammen i en skål.
  2. Skyl kyllingelårene, og blanchér dem i ca. 10 sekunder i en stor gryde med kogende vand. Brus dem over med koldt vand, og dup dem helt tørre.
  3. Prik kyllingelårene flere steder på begge sider med en gaffel på de kødfyldte steder, så du ikke stikker ind i benene/knoglerne. Læg kyllingelårene i skålen med marinaden, og massér marinaden godt ind i kødet. Dæk kyllingelårene til med husholdningsfilm, og lad dem marinere i 40-50 minutter.
  4. Varm ovnen op til 200°C (over-/undervarme; varmluft: 180°C). Læg kyllingelårene på en bageplade med skindet nedad (gem den resterende marinade til senere).
  5. Fordel kartofler og hvidløg mellem kyllingelårene, og stil det hele i den forvarmede ovn i 15-20 minutter.
  6. Tag bagepladen ud af ovnen, og vend kyllingelårene, så de ligger med skindet opad. Skyl tomaterne, og fordel dem mellem kartoflerne.
  7. Pensl kyllingelårene med noget af den tiloversblevne marinade, og dryp kartoflerne og tomaterne med resten af marinaden.
  8. Skru ovntemperaturen op til 230°C, og lad det hele stege videre i 12-15 minutter (stegetiden forlænges efter behov afhængigt af kyllingelårenes størrelse).
  9. Skyl bønnerne, og skær enderne fra. Varm olie op på en pande, og svits bønnerne i 2-3 minutter. Krydr let med salt og peber.
  10. Tag bagepladen ud af ovnen, og anret det hele sammen med bønnerne. Dryp kyllingelårene med stegeskyen fra bagepladen inden servering.

DENNE RET ER NEM AT LAVE BÅDE PÅ GRILLEN OG SOM BBQ-RET.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

Marinade:

  • 10 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (ca. 100 ml)
  • 5 spsk. honning
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. hvidløgspulver        
  • 2 tsk. stødt ingefær          
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 kyllingelår

Tilbehør:

  • 400 g små kartofler (babykartofler)
  • 4 fed hvidløg
  • 12 cherrytomater (ca. 120 g)
  • 100 g grønne bønner (fx aspargesbønner eller haricot verts)
  • 1 spsk. olivenolie                       
  • Salt, friskkværnet peber