Krydret sort bønnesuppe med chorizo
Søg
Filter
Krydret sort bønnesuppe med chorizo
Bookmark
12 af 153

Krydret sort bønnesuppe med chorizo

En rig og fyldig suppe opskrift, inspireret af Mexicos smag. Chorizo og paprika giver en varm, røget smag, og de ristede tortilla-trekanter er perfekte til at dyppe i suppen.

Krydret sort bønnesuppe med chorizo
Samlet tid 20 min.
Tilberedningstid: 5 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3345 kJ / 799 kcal
Fedt: 37,2 g
Protein: 41,3 g
Kulhydrat: 76,8 g

Ingredienser for 2 portion(er)

• 1/2 løg 
• 1 rød peberfrugt
• 100 g chorizo
• 1 spsk. olivenolie 
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. stødt røget paprika (stærk eller mild) 
• 1/4 tsk. stødt koriander
• 1/4 tsk. stødt spidskommen
• 500 ml grøntsagsbouillon
• 100 ml tomatpassata
• 1 dåse sorte bønner (400 g)
• 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (eller Kikkoman Ponzu citron)
• 2 spsk. friskhakket koriander

Servér med:
• Avocado
• 30 g cheddarost
• 2 små tortillas (60 g)
 

Forberedelse

  1. Skær løg og peberfrugt i tern, og skær chorizo i skiver. Steg disse i en gryde i olivenolie, og når løget er blødt og chorizoen brunet, tilsættes alle krydderierne, finthakket hvidløg og drænede og skyllede bønner.
  2. Hæld bouillonen og tomatpassataen i, smag til med Kikkoman sojasauce (eller Ponzu) og hakket koriander og lad det hele koge i 15 minutter. Efter denne tid hældes 1/3 af suppen (uden chorizo) i en blender og blendes til en jævn masse.  Hæld denne blendede masse tilbage i gryden og rør forsigtigt rundt for at blande det hele sammen.   
  3. Skær tortillaerne i trekanter og rist dem på en tør pande.
  4. Hæld suppen i skåle og servér den med avocado skiver, revet cheddarost og tortillastykker.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 20 min.
Tilberedningstid: 5 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3345 kJ / 799 kcal
Fedt: 37,2 g
Protein: 41,3 g
Kulhydrat: 76,8 g

Ingredienser for 2 portion(er)

• 1/2 løg 
• 1 rød peberfrugt
• 100 g chorizo
• 1 spsk. olivenolie 
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. stødt røget paprika (stærk eller mild) 
• 1/4 tsk. stødt koriander
• 1/4 tsk. stødt spidskommen
• 500 ml grøntsagsbouillon
• 100 ml tomatpassata
• 1 dåse sorte bønner (400 g)
• 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (eller Kikkoman Ponzu citron)
• 2 spsk. friskhakket koriander

Servér med:
• Avocado
• 30 g cheddarost
• 2 små tortillas (60 g)