
Krydret sort bønnesuppe med chorizo
En rig og fyldig suppe opskrift, inspireret af Mexicos smag. Chorizo og paprika giver en varm, røget smag, og de ristede tortilla-trekanter er perfekte til at dyppe i suppen.

Ingredienser for 2 portion(er)
• 1/2 løg
• 1 rød peberfrugt
• 100 g chorizo
• 1 spsk. olivenolie
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. stødt røget paprika (stærk eller mild)
• 1/4 tsk. stødt koriander
• 1/4 tsk. stødt spidskommen
• 500 ml grøntsagsbouillon
• 100 ml tomatpassata
• 1 dåse sorte bønner (400 g)
• 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (eller Kikkoman Ponzu citron)
• 2 spsk. friskhakket koriander
Servér med:
• Avocado
• 30 g cheddarost
• 2 små tortillas (60 g)
Forberedelse
- Skær løg og peberfrugt i tern, og skær chorizo i skiver. Steg disse i en gryde i olivenolie, og når løget er blødt og chorizoen brunet, tilsættes alle krydderierne, finthakket hvidløg og drænede og skyllede bønner.
- Hæld bouillonen og tomatpassataen i, smag til med Kikkoman sojasauce (eller Ponzu) og hakket koriander og lad det hele koge i 15 minutter. Efter denne tid hældes 1/3 af suppen (uden chorizo) i en blender og blendes til en jævn masse. Hæld denne blendede masse tilbage i gryden og rør forsigtigt rundt for at blande det hele sammen.
- Skær tortillaerne i trekanter og rist dem på en tør pande.
- Hæld suppen i skåle og servér den med avocado skiver, revet cheddarost og tortillastykker.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
• 1/2 løg
• 1 rød peberfrugt
• 100 g chorizo
• 1 spsk. olivenolie
• 1 fed hvidløg
• 1 tsk. stødt røget paprika (stærk eller mild)
• 1/4 tsk. stødt koriander
• 1/4 tsk. stødt spidskommen
• 500 ml grøntsagsbouillon
• 100 ml tomatpassata
• 1 dåse sorte bønner (400 g)
• 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce (eller Kikkoman Ponzu citron)
• 2 spsk. friskhakket koriander
Servér med:
• Avocado
• 30 g cheddarost
• 2 små tortillas (60 g)