
Krydret panerede rejespyd med cremet edamame-dip
Sprøde rejer i krydret panko-brødkrummer, spiddet på spyd og serveret med en cremet dip af edamame, koriander og cremefraiche. Skaldyr i Tex-Mex-himlen!

Ingredienser for 2 portion(er)
200 g frosne edamame (alternativt frosne ærter)
Salt
Nogle korianderblade
2 spsk. cremefraiche
1 tsk. limesaft
5-6 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
Frisk malet peber
1 æg
½ tsk. chiliflager
20 g majsstivelse (ca. 2 spsk.)
30 g mel (ca. 2-3 spsk.)
½ tsk. bagepulver
12 rå, afskallede store/konge-rejer (alternativt: kammuslinger, laksefiletstykker)
ca. 50 g Kikkoman panko brødkrummer
ca. 2 spsk. solsikkeolie
6 laurbærblade
Også: små cocktailspyd af træ
Forberedelse
- Kog edamamen, afdryp den, lad den køle lidt af, og purér den med koriander, cremefraiche, limesaft og 3-4 tsk Kikkoman sojasauce og smag til med peber.
- Pisk ægget med chili og 2 tsk sojasauce.
- Bland majsstivelse, mel og bagepulver. Først vendes rejerne i mel- og bagepulverblandingen, derefter i ægget og til sidst i panko brødkrummerne og steges i den opvarmede olie til de er sprøde i ca. 5 minutter.
- Sæt 2 rejer og 1 laurbærblad på hvert spyd og servér med edamame-dip.
Tips:
- Du kan servere rejerne på citrongræs- eller rosmarinkviste i stedet for at bruge spyd.
- Nachos er lækre som tilbehør.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
200 g frosne edamame (alternativt frosne ærter)
Salt
Nogle korianderblade
2 spsk. cremefraiche
1 tsk. limesaft
5-6 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
Frisk malet peber
1 æg
½ tsk. chiliflager
20 g majsstivelse (ca. 2 spsk.)
30 g mel (ca. 2-3 spsk.)
½ tsk. bagepulver
12 rå, afskallede store/konge-rejer (alternativt: kammuslinger, laksefiletstykker)
ca. 50 g Kikkoman panko brødkrummer
ca. 2 spsk. solsikkeolie
6 laurbærblade
Også: små cocktailspyd af træ