Krydret lasagne med oksekød og spinat

Samlet tid 70 min.
70 min. Arbejdstid

Hakket oksekød, spinat, chili og Kikkoman sojasauce - sammen giver det verdens lækreste lasagne!

Ingredienser

4 Portioner

Til oksekødsragu

500 g
hakket oksekød
3 spsk.
olivenolie
1 
løg
400 g
spinat
1 
chili
2 spsk.
tomatpuré
 ½ tsk.
merian, tørret
 ½ tsk.
kanel, stødt
1 
hvidløg
100 ml
rødvin
2 
laurbærblade
250 g
friske lasagneplader
200 g
Gouda, revet

Til bechamelsaucen

40 g
smør
30 g
hvedemel
500 ml
mælk
muskatnød, revet
Næringsindhold: 3661 kJ  /  874 kcal
48,7 g Fedt
54 g Protein
48,4 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl og tør spinat og chili. Hak spinaten og chilien meget fint. Pil og hak løg og hvidløg fint.

Step 2

Til ragu Brun det hakkede oksekød i en stor gryde med 3 spsk. olivenolie. Tilsæt hvidløg, løg og tomatpuré, og lad det sautere lidt. Hæld rødvinen i, og skru ned for varmen.

Step 3

Tilsæt spinat til kødet. Tilsæt de finthakkede chilier til kødet sammen med 6 spsk. Kikkoman sojasauce, merian, kanel og de to laurbærblade.  Tip: Hvis du kan lide den krydret, kan du tilføje chilifrø.

Step 4

Dæk ragu'en til og lad den simre i ca. 10 minutter, inden den tages af varmen.

Step 5

Til bechamelsaucen Smelt smørret i en gryde, rør melet i og varm det op, så melet koger ud. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Tip: Jo varmere mælken er, jo nemmere er det. 

Step 6

Smag det hele til med 4 spsk. Kikkoman sojasauce og en god portion muskatnød. 

Step 7

Forvarm ovnen op til 200°C.

Step 8

Smør imens et lasagnefad med lidt smør, og dæk bunden med et enkelt lag lasagneplader.  Skift nu mellem lag af ragu, bechamel og pasta. Bemærk, at det sidste lag skal være bechamelsaucen.

Step 9

Drys det hele med revet ost og bag det hele i ca. 25 minutter.

Opskrifts-ID: 1085

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl og tør spinat og chili. Hak spinaten og chilien meget fint. Pil og hak løg og hvidløg fint.

Til ragu Brun det hakkede oksekød i en stor gryde med 3 spsk. olivenolie. Tilsæt hvidløg, løg og tomatpuré, og lad det sautere lidt. Hæld rødvinen i, og skru ned for varmen.

Tilsæt spinat til kødet. Tilsæt de finthakkede chilier til kødet sammen med 6 spsk. Kikkoman sojasauce, merian, kanel og de to laurbærblade.  Tip: Hvis du kan lide den krydret, kan du tilføje chilifrø.

Dæk ragu'en til og lad den simre i ca. 10 minutter, inden den tages af varmen.

Til bechamelsaucen Smelt smørret i en gryde, rør melet i og varm det op, så melet koger ud. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Tip: Jo varmere mælken er, jo nemmere er det. 

Smag det hele til med 4 spsk. Kikkoman sojasauce og en god portion muskatnød. 

Forvarm ovnen op til 200°C.

Smør imens et lasagnefad med lidt smør, og dæk bunden med et enkelt lag lasagneplader.  Skift nu mellem lag af ragu, bechamel og pasta. Bemærk, at det sidste lag skal være bechamelsaucen.

Drys det hele med revet ost og bag det hele i ca. 25 minutter.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.