
Krydret lasagne med oksekød og spinat
Hakket oksekød, spinat, chili og Kikkoman sojasauce - sammen giver det verdens lækreste lasagne!

Ingredienser for 4 portion(er)
Til oksekødsragu
- 500 g hakket oksekød
- 3 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 400 g spinat
- 1 chili
- 2 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. merian, tørret
- ½ tsk. kanel, stødt
- 1 fed hvidløg
- 100 ml rødvin
- 2 laurbærblade
- 6 spsk. Kikkoman sojasauce
- ca. 250 g friske lasagneplader
- ca. 200 g Gouda, revet
Til bechamelsaucen
- 40 g smør
- 30 g hvedemel
- 500 ml mælk
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- muskatnød, revet
Forberedelse
- Skyl og tør spinat og chili. Hak spinaten og chilien meget fint. Pil og hak løg og hvidløg fint.
- Til ragu Brun det hakkede oksekød i en stor gryde med 3 spsk. olivenolie. Tilsæt hvidløg, løg og tomatpuré, og lad det sautere lidt. Hæld rødvinen i, og skru ned for varmen.
- Tilsæt spinat til kødet. Tilsæt de finthakkede chilier til kødet sammen med 6 spsk. Kikkoman sojasauce, merian, kanel og de to laurbærblade. Tip: Hvis du kan lide den krydret, kan du tilføje chilifrø.
- Dæk ragu'en til og lad den simre i ca. 10 minutter, inden den tages af varmen.
- Til bechamelsaucen Smelt smørret i en gryde, rør melet i og varm det op, så melet koger ud. Tilsæt nu mælken lidt efter lidt under konstant omrøring. Tip: Jo varmere mælken er, jo nemmere er det.
- Smag det hele til med 4 spsk. Kikkoman sojasauce og en god portion muskatnød.
- Forvarm ovnen op til 200°C.
- Smør imens et lasagnefad med lidt smør, og dæk bunden med et enkelt lag lasagneplader. Skift nu mellem lag af ragu, bechamel og pasta. Bemærk, at det sidste lag skal være bechamelsaucen.
- Drys det hele med revet ost og bag det hele i ca. 25 minutter.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
Til oksekødsragu
- 500 g hakket oksekød
- 3 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 400 g spinat
- 1 chili
- 2 spsk. tomatpuré
- ½ tsk. merian, tørret
- ½ tsk. kanel, stødt
- 1 fed hvidløg
- 100 ml rødvin
- 2 laurbærblade
- 6 spsk. Kikkoman sojasauce
- ca. 250 g friske lasagneplader
- ca. 200 g Gouda, revet
Til bechamelsaucen
- 40 g smør
- 30 g hvedemel
- 500 ml mælk
- 4 spsk. Kikkoman sojasauce
- muskatnød, revet