
Krydrede tun- og lakseruller
2 slags lækre ruller med tun og laks, perfekt krydret med Kikkoman kimchisauce.

Ingredienser for 16 portion(er)
Til den krydrede tun:
- 50 g tunfisk
- 1 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
- ¼ tsk. Kikkoman ristet sesamolie
- 1/8 stykke agurk (2-3 agurkestave)
- 2 salatblade
- 1/6 stykke avocado (3 lange skiver avocado)
Til den krydrede laks:
- 100 g laks
- 1 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
- ¼ tsk. Kikkoman ristet sesamolie
- 1/8 stykke agurk (2-3 agurkestave)
- 2 salatblade
- 1/8 stykke gul peberfrugt (4 stænger peberfrugt)
- ¼ stykke avocado (7-8 tynde skiver avocado)
Til kimchi mayonnaisen (miks 1:1):
- 2 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 nori-ark
- 400 g kogte sushiris
Til topping:
- Sesamfrø
- Tobiko (kaviar af flyvefisk)
- Paprikapulver
- Purløg eller karse
- Fine løgstrimler
Forberedelse
- Til de krydrede tunruller hakkes tunen og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie.
- Til de krydrede lakseruller skæres 50 g laks i fine strimler og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. De resterende 50 g laks skæres i tynde skiver.
- Rens grøntsagerne, dup dem tørre og skær agurk og gul peberfrugt i stave. Skær avocadoen i fine skiver
- Bland ingredienserne til kimchimayonnaisen sammen.
- Placér 1 nori-ark på arbejdsfladen.
- Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.
- Vend det hele.
- Til de krydrede tunruller anbringes ¼ kimchi-mayonnaise i midten af de udspredte ris i en lang linje, derefter lægges salat, agurk og avocado i en linje ovenpå, og til sidst lægges den marinerede tun på.
- Rul den sammen med hænderne, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte.
- Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.
- Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker.
- Hver del drysses med sesamfrø på to sider
- Til de krydrede lakseruller placères 1 nori-ark på arbejdsfladen.
- Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.
- Vend det hele.
- Læg ¼ kimchimayonnaise i midten af de udspredte ris som en lang linje, læg derefter salat, agurk og gul peberfrugt i en linje ovenpå, og læg til sidst den marinerede laks på.
- Rul sammen med hænderne, læg skiftevis tynde skiver af laks og avocado på rullen, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte.
- Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.
- Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker.
- Servèr evt. med en topping (f.eks. karse, tobiko) og resten af kimchimayonnaisen.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 16 portion(er)
Til den krydrede tun:
- 50 g tunfisk
- 1 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
- ¼ tsk. Kikkoman ristet sesamolie
- 1/8 stykke agurk (2-3 agurkestave)
- 2 salatblade
- 1/6 stykke avocado (3 lange skiver avocado)
Til den krydrede laks:
- 100 g laks
- 1 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
- ¼ tsk. Kikkoman ristet sesamolie
- 1/8 stykke agurk (2-3 agurkestave)
- 2 salatblade
- 1/8 stykke gul peberfrugt (4 stænger peberfrugt)
- ¼ stykke avocado (7-8 tynde skiver avocado)
Til kimchi mayonnaisen (miks 1:1):
- 2 spsk. Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 nori-ark
- 400 g kogte sushiris
Til topping:
- Sesamfrø
- Tobiko (kaviar af flyvefisk)
- Paprikapulver
- Purløg eller karse
- Fine løgstrimler