Søg
Filter
Krydrede tun- og lakseruller
Bookmark
84 af 527

Krydrede tun- og lakseruller

2 slags lækre ruller med tun og laks, perfekt krydret med Kikkoman kimchisauce.

Krydrede tun- og lakseruller
Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 386 kJ / 92 kcal
Fedt: 5,4 g
Protein: 3,3 g
Kulhydrat: 7,2 g

Ingredienser for 16 portion(er)

Til den krydrede tun:

 

Til den krydrede laks:

 

Til kimchi mayonnaisen (miks 1:1):

 

Til topping:

  • Sesamfrø
  • Tobiko (kaviar af flyvefisk)
  • Paprikapulver
  • Purløg eller karse
  • Fine løgstrimler

 

Forberedelse

  1. Til de krydrede tunruller hakkes tunen og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. 
  2. Til de krydrede lakseruller skæres 50 g laks i fine strimler og blandes i en skål med kimchisauce og sesamolie. De resterende 50 g laks skæres i tynde skiver.
  3. Rens grøntsagerne, dup dem tørre og skær agurk og gul peberfrugt i stave. Skær avocadoen i fine skiver
  4. Bland ingredienserne til kimchimayonnaisen sammen.
  5. Placér 1 nori-ark på arbejdsfladen.
  6. Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.
  7. Vend det hele.
  8. Til de krydrede tunruller anbringes ¼ kimchi-mayonnaise i midten af de udspredte ris i en lang linje, derefter lægges salat, agurk og avocado i en linje ovenpå, og til sidst lægges den marinerede tun på.
  9. Rul den sammen med hænderne, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte. 
  10. Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.
  11. Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker.
  12. Hver del drysses med sesamfrø på to sider
  13. Til de krydrede lakseruller placères 1 nori-ark på arbejdsfladen.
  14. Fordel halvdelen af de kogte sushiris oven på med våde fingre.
  15. Vend det hele.
  16. Læg ¼ kimchimayonnaise i midten af de udspredte ris som en lang linje, læg derefter salat, agurk og gul peberfrugt i en linje ovenpå, og læg til sidst den marinerede laks på.
  17. Rul sammen med hænderne, læg skiftevis tynde skiver af laks og avocado på rullen, læg husholdningsfilm på og form den fast til en rulle med en sushi-måtte. 
  18. Fjern sushi-måtten og husholdningsfilmen.
  19. Hver rulle skæres forsigtigt i 8 lige store stykker. 
  20. Servèr evt. med en topping (f.eks. karse, tobiko) og resten af kimchimayonnaisen.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 30 min.
Tilberedningstid: 30 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 386 kJ / 92 kcal
Fedt: 5,4 g
Protein: 3,3 g
Kulhydrat: 7,2 g

Ingredienser for 16 portion(er)

Til den krydrede tun:

 

Til den krydrede laks:

 

Til kimchi mayonnaisen (miks 1:1):

 

Til topping:

  • Sesamfrø
  • Tobiko (kaviar af flyvefisk)
  • Paprikapulver
  • Purløg eller karse
  • Fine løgstrimler