
97 af 564
Krydrede jule-pindemadder

Samlet tid
50 min.
Tilberedningstid:
50 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
706 kJ / 168 kcal
Fedt:
4.4 g
Protein:
2.6 g
Kulhydrat:
8.4 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 200 g tomater
- 2 spsk. mørk balsamicoeddike
- 2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
- 2-3 spsk. olivenolie
- 24 skiver toastbrød
Laksecreme:
- 50 g røget laks
- 100 g friskost
- 2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
Roastbeefcreme:
- 80 g roastbeef-pålæg
- 100 g friskost
- 1-2 spsk. sød sennep
- 1-2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
Æggecreme:
- 4 hårdkogte æg
- 80 g salatmayonnaise
- 2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
- 30 g rucolasalat
Forberedelse
- Skyl tomaterne, skær dem i ca. 0,5 cm tykke skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Rør eddiken, Wok saucen og olien sammen. Pensl tomaterne med marinaden, og bag dem i ca. 30 minutter i en forvarmet ovn ved 180 °C (gasovn: trin 3, varmluftsovn: 160 °C). Pensl med resten af marinaden ind imellem. Wok saucen giver tomaterne et mildt krydret pift og en smuk glans.
- Skær skorpen af toastbrødet. Skær den røgede laks i meget fine tern. Rør en creme af laks og friskost, og krydr med Wok sauce. Roastbeefcreme: Skær roastbeefen i fine strimler, og rør dem sammen med friskosten. Krydr med Wok sauce.
- Æggecreme: Pil de hårdkogte æg, mos æggeblommerne, og hak æggehviderne fint. Rør begge dele sammen med salatmayonnaisen, og smag til med Wok sauce. Skyl og rens rucolasalaten, og skær den i små stykker.
- Smør æggecreme på 8 skiver toastbrød, og fordel rucolasalaten og tomaterne ovenpå. Læg en skive toastbrød på hver sandwich, og tryk dem let. Fordel laksecremen på 4 af sandwichene og roastbeefcremen på de andre 4, og læg en skive toastbrød øverst på hver. Skær sandwichene i kvarte på skrå, og sæt dekorative træspyd i for at holde sammen på pindemadderne.
Tip: Pindemadderne bliver ekstra saftige og krydrede, hvis du drypper toastbrødet med et par dråber Wok sauce, før du smører fyldet på.
Samlet tid
50 min.
Tilberedningstid:
50 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
706 kJ / 168 kcal
Fedt:
4.4 g
Protein:
2.6 g
Kulhydrat:
8.4 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 200 g tomater
- 2 spsk. mørk balsamicoeddike
- 2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
- 2-3 spsk. olivenolie
- 24 skiver toastbrød
Laksecreme:
- 50 g røget laks
- 100 g friskost
- 2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
Roastbeefcreme:
- 80 g roastbeef-pålæg
- 100 g friskost
- 1-2 spsk. sød sennep
- 1-2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
Æggecreme:
- 4 hårdkogte æg
- 80 g salatmayonnaise
- 2 spsk. Kikkoman Wok sauce (eller alternativt Kikkoman naturligt brygget sojasauce)
- 30 g rucolasalat