Kraftigt krydret pie med kastanje-svampefyld

Samlet tid 55 min.
10 min. Arbejdstid
45 min. Tilberedningstid

Ingredienser

6 Portioner
25 g
smør
1 spsk.
olivenolie
8 
små skalotteløg, pillet
200 g
små brune champignoner, renset
200 g
hvide champignoner, renset
200 g
kogte kastanjer
2 
laurbærblade
1 
kvist frisk timian
100 ml
rødvin
100 ml
grøntsagsbouillon
2 tsk.
dijonsennep
Frisk persille, finthakket
Friskkværnet sort peber
150 g
friske tyttebær (alternativt optøede tyttebær fra fryseren eller tyttebær på glas)
225 g
butterdej (frisk eller optøet dej fra fryseren)
1 
æg, pisket
Stil et dybt ildfast fad med en diameter på 23 cm klar.
Næringsindhold: 1461 kJ  /  349 kcal

Fremgangsmåde

Step 1

Varm ovnen op til 200°C (varmluftsovn 180°C/gas trin 6).

Step 2

Varm smør og olie op på en stegepande, og svits skalotteløgene i fedtstoffet, til de er let brune. Tilsæt svampene, og steg videre i 4-5 minutter. Tilsæt kastanjer, timian, laurbærblade, rødvin og tilstrækkeligt meget grøntsagsbouillon til at dække grøntsagerne. Bring det hele i kog, og lad blandingen småkoge i 20-30 minutter, så væsken koger lidt ind. Rør sennep, sojasauce og persille i, og smag til med sort peber. Lad blandingen koge videre i ca. 5 minutter.

Step 3

Fyld halvdelen af blandingen i et ildfast fad med en stor ske. Drys med tyttebærrene, og kom resten af kastanje-champignonblandingen ovenpå med en stor ske.

Step 4

Drys mel på køkkenbordet, rul butterdejen ud, og læg den oven på fyldet. Pensl dejen med det piskede æg. Rids tre små revner i dejen, og bag det hele i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil dejen er gylden.

Opskrifts-ID: 120

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm ovnen op til 200°C (varmluftsovn 180°C/gas trin 6).

Varm smør og olie op på en stegepande, og svits skalotteløgene i fedtstoffet, til de er let brune. Tilsæt svampene, og steg videre i 4-5 minutter. Tilsæt kastanjer, timian, laurbærblade, rødvin og tilstrækkeligt meget grøntsagsbouillon til at dække grøntsagerne. Bring det hele i kog, og lad blandingen småkoge i 20-30 minutter, så væsken koger lidt ind. Rør sennep, sojasauce og persille i, og smag til med sort peber. Lad blandingen koge videre i ca. 5 minutter.

Fyld halvdelen af blandingen i et ildfast fad med en stor ske. Drys med tyttebærrene, og kom resten af kastanje-champignonblandingen ovenpå med en stor ske.

Drys mel på køkkenbordet, rul butterdejen ud, og læg den oven på fyldet. Pensl dejen med det piskede æg. Rids tre små revner i dejen, og bag det hele i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil dejen er gylden.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.