
Klassiske Fukuoka ramen

Ingredienser for 4 portion(er)
- 300 g ramen-nudler
- 80 g hel spinat
- 2 æg
- 180 g bambusskud (fra dåse)
- 2 forårsløg
- 4 g nori-tangplader
- 20 g ingefær
- 2 tsk. sesamfrø
- 100 g færdig tilberedt svinesteg
- 100 g færdig tilberedt kyllingebryst
- 60 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 18 ml fiskesauce
- 1 liter dashibouillon (eller klar bouillon)
- peber
Forberedelse
Kog nudlerne al dente, og brus dem over med koldt vand. Kog spinaten i 1 sekund, og køl den straks af i iskoldt vand. Prik æggene, og kog dem 6 minutter i kogende vand, til de er smilende. Hæld kogevandet fra, og køl æggene af i koldt vand.
Hæld vandet fra bambusskuddene. Snit forårsløgene og tangpladerne i tynde skiver. Skræl ingefæren, og skær den i 4 tynde skiver (en til hver tallerken) Rist sesamfrøene gyldne på en pande under omrøring. Skær svinestegen og kyllingebrystet i skiver.
Varm 4 suppeskåle op, og kom 1 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce og 1 tsk. fiskesauce i hver af de forvarmede skåle. Fordel fyldet i skålene, og fyld op med kogende varm bouillon. Pil æggene, skær dem i halve, og server et halvt æg til hver portion. Krydr evt. med peber.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 300 g ramen-nudler
- 80 g hel spinat
- 2 æg
- 180 g bambusskud (fra dåse)
- 2 forårsløg
- 4 g nori-tangplader
- 20 g ingefær
- 2 tsk. sesamfrø
- 100 g færdig tilberedt svinesteg
- 100 g færdig tilberedt kyllingebryst
- 60 ml Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 18 ml fiskesauce
- 1 liter dashibouillon (eller klar bouillon)
- peber