Kimchi gryderet med sojamælk
Søg
Filter
Kimchi gryderet med sojamælk
Bookmark
92 af 521

Kimchi gryderet med sojamælk

Fremgangsmåde og ingredienser til fremstilling af en fyldig kimchi-gryderet med sojamælk.

Kimchi gryderet med sojamælk
Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1355 kJ / 324 kcal
Fedt: 17,6 g
Protein: 22 g
Kulhydrat: 6,6 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 70 g svinebryst i tynde skiver (eller minutbøffer)
  • 60 g kinakål (ca. 3 blade)
  • 1 pak choi
  • 100 g svampe (f.eks. shimeji/shiitake eller champignoner)
  • ½ stykke tofu
  • 1 tsk sesamolie (Kikkoman ristet sesamolie) eller vegetabilsk olie
  • 200 ml vand
  • 100 ml japansk sake (eller 100 ml vand, hvis du ikke lige har noget sake)
  • 2 spsk Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
  • 200 ml sojamælk (uden sukker)
  • 2 tsk Gochujang (rød chilipasta) (eller 2 spsk Miso-pasta)
  • 1 forårsløg

* Serveres med udon- eller ramen-nudler afhængig af smag

Forberedelse

1. Skær svinekødet i små stykker. 

2. Skyl kinakålen, skær den nederste del af bladene i ca. 2 cm brede strimler og den øverste del i ca. 4-5 cm brede strimler. 

3. Skyl pak choien, skær de nederste dele i 4 lige store stykker og de øverste stykker i en længde på ca. 5 cm.

4. Tilbered champignonerne. 

5. Skær tofuen i 3-4 cm tern.

6. Varm en pande op, tilsæt sesamolie (eller vegetabilsk olie), og steg svinekødet i den. Når svinekødet skifter farve, tilsættes kinakål, pak choi og svampe, og disse steges nu. 

7. Hæld 200 ml vand, sake og Kikkoman krydret chilisauce til kimchi ved og lad det koge videre.

8. Tilsæt tofuen, og varm den op ved middelvarme. Tilsæt sojamælken og Gochujangen (eller misoen), men bring det ikke i kog. 

9. Skær forårsløget i ringe, skyl, tilsæt og server.

 

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 25 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 15 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1355 kJ / 324 kcal
Fedt: 17,6 g
Protein: 22 g
Kulhydrat: 6,6 g

Ingredienser for 2 portion(er)

  • 70 g svinebryst i tynde skiver (eller minutbøffer)
  • 60 g kinakål (ca. 3 blade)
  • 1 pak choi
  • 100 g svampe (f.eks. shimeji/shiitake eller champignoner)
  • ½ stykke tofu
  • 1 tsk sesamolie (Kikkoman ristet sesamolie) eller vegetabilsk olie
  • 200 ml vand
  • 100 ml japansk sake (eller 100 ml vand, hvis du ikke lige har noget sake)
  • 2 spsk Kikkoman krydret chilisauce til kimchi
  • 200 ml sojamælk (uden sukker)
  • 2 tsk Gochujang (rød chilipasta) (eller 2 spsk Miso-pasta)
  • 1 forårsløg

* Serveres med udon- eller ramen-nudler afhængig af smag