
292 af 564
Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp
Naturligt brygget sojasauce
Teriyaki BBQ sauce med honning
Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
Hovedretter
Kartofler
Vegetarisk

Samlet tid
50 min.
Tilberedningstid:
10 min.
Madlavningstid
40 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
3561 kJ / 851 kcal
Fedt:
54.4 g
Protein:
23.2 g
Kulhydrat:
61.6 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 800 g kartofler
- 1 fed hvidløg
- 200 ml fløde (kan evt. erstattes af havredrik, dvs. 400 ml havredrik i alt)
- 200 ml havredrik (eller almindelig mælk)
- 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 dåse majs (= 425 ml)
- 125 g revet ost
- Muskatnød, stødt
- Friskkværnet peber
- Stødt sød paprika
- Cayennepeber
- 4 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
- 100 g sukkerærter
- 80 g smør
- 40 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
- 40 g solsikkekerner
Forberedelse
- Skræl og skyl kartoflerne, og skær eller høvl dem i tynde skiver.
- Pil hvidløget, hak det fint, og bland det med fløde, havredrik og sojasauce. Kog blandingen op. Lad majsen dryppe af, og kom majskernerne i flødeblandingen sammen med kartoflerne. Kog saucen op, og lad det hele koge videre i ca. 2-3 minutter. Tilsæt osten, og lad den smelte. Krydr med muskatnød, peber, paprikapulver og cayennepeber.
- Pil løgene, og skær dem i ringe. Varm olie op på en pande, og svits løgene, til de er gyldne. Kog panden af med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og smag til med peber.
- Varm ovnen op til 180 °C (over/undervarme; varmluft: 160 °C). Skyl og nip sukkerærterne. Fordel løgene, sukkerærterne og kartoffelblandingen lagvis i et ildfast fad.
- Skær smørret i små flager, som fordeles på gratinen. Drys med pankorasp og solsikkekerner, og bag gratinen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Serveres straks.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
50 min.
Tilberedningstid:
10 min.
Madlavningstid
40 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
3561 kJ / 851 kcal
Fedt:
54.4 g
Protein:
23.2 g
Kulhydrat:
61.6 g
Ingredienser for 4 portion(er)
- 800 g kartofler
- 1 fed hvidløg
- 200 ml fløde (kan evt. erstattes af havredrik, dvs. 400 ml havredrik i alt)
- 200 ml havredrik (eller almindelig mælk)
- 6 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 dåse majs (= 425 ml)
- 125 g revet ost
- Muskatnød, stødt
- Friskkværnet peber
- Stødt sød paprika
- Cayennepeber
- 4 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
- 100 g sukkerærter
- 80 g smør
- 40 g Kikkoman Panko – sprød rasp i japansk stil
- 40 g solsikkekerner