Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp
Søg
Filter
Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp
Bookmark
81 af 373

Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp

Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp
Samlet tid 50 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 40 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3561 kJ / 851 kcal
Fedt: 54.4 g
Protein: 23.2 g
Kulhydrat: 61.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Forberedelse

  1. Skræl og skyl kartoflerne, og skær eller høvl dem i tynde skiver.
  2. Pil hvidløget, hak det fint, og bland det med fløde, havredrik og sojasauce. Kog blandingen op. Lad majsen dryppe af, og kom majskernerne i flødeblandingen sammen med kartoflerne. Kog saucen op, og lad det hele koge videre i ca. 2-3 minutter. Tilsæt osten, og lad den smelte. Krydr med muskatnød, peber, paprikapulver og cayennepeber.
  3. Pil løgene, og skær dem i ringe. Varm olie op på en pande, og svits løgene, til de er gyldne. Kog panden af med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og smag til med peber.
  4. Varm ovnen op til 180 °C (over/undervarme; varmluft: 160 °C). Skyl og nip sukkerærterne. Fordel løgene, sukkerærterne og kartoffelblandingen lagvis i et ildfast fad.
  5. Skær smørret i små flager, som fordeles på gratinen. Drys med pankorasp og solsikkekerner, og bag gratinen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Serveres straks.
Samlet tid 50 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 40 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3561 kJ / 851 kcal
Fedt: 54.4 g
Protein: 23.2 g
Kulhydrat: 61.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)