Kartoffelgratin med løg, fløde og sprød pankorasp

Samlet tid 50 min.
10 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
800 g
kartofler
1 
fed hvidløg
200 g
fløde (kan evt. erstattes af havredrik, dvs. 400 ml havredrik i alt)
200 ml
havredrik (eller almindelig mælk)
1 
dåse majs (= 425 ml)
125 g
revet ost
4 
løg
2 spsk.
olivenolie
100 g
sukkerærter
80 g
smør
40 g
solsikkekerner
Muskatnød, stødt
Friskkværnet peber
Stødt sød paprika
Cayennepeber
Næringsindhold: 3561 kJ  /  851 kcal
54,4 g Fedt
23,2 g Protein
61,6 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skræl og skyl kartoflerne, og skær eller høvl dem i tynde skiver.

Step 2

Pil hvidløget, hak det fint, og bland det med fløde, havredrik og sojasauce. Kog blandingen op. Lad majsen dryppe af, og kom majskernerne i flødeblandingen sammen med kartoflerne. Kog saucen op, og lad det hele koge videre i ca. 2-3 minutter. Tilsæt osten, og lad den smelte. Krydr med muskatnød, peber, paprikapulver og cayennepeber.

Step 3

Pil løgene, og skær dem i ringe. Varm olie op på en pande, og svits løgene, til de er gyldne. Kog panden af med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og smag til med peber.

Step 4

Varm ovnen op til 180 °C (over/undervarme; varmluft: 160 °C). Skyl og nip sukkerærterne. Fordel løgene, sukkerærterne og kartoffelblandingen lagvis i et ildfast fad.

Step 5

Skær smørret i små flager, som fordeles på gratinen. Drys med pankorasp og solsikkekerner, og bag gratinen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Serveres straks.

Opskrifts-ID: 838

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skræl og skyl kartoflerne, og skær eller høvl dem i tynde skiver.

Pil hvidløget, hak det fint, og bland det med fløde, havredrik og sojasauce. Kog blandingen op. Lad majsen dryppe af, og kom majskernerne i flødeblandingen sammen med kartoflerne. Kog saucen op, og lad det hele koge videre i ca. 2-3 minutter. Tilsæt osten, og lad den smelte. Krydr med muskatnød, peber, paprikapulver og cayennepeber.

Pil løgene, og skær dem i ringe. Varm olie op på en pande, og svits løgene, til de er gyldne. Kog panden af med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og smag til med peber.

Varm ovnen op til 180 °C (over/undervarme; varmluft: 160 °C). Skyl og nip sukkerærterne. Fordel løgene, sukkerærterne og kartoffelblandingen lagvis i et ildfast fad.

Skær smørret i små flager, som fordeles på gratinen. Drys med pankorasp og solsikkekerner, og bag gratinen i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.