Kartoffel-tomat-dal med myntechutney
Søg
Filter
Kartoffel-tomat-dal med myntechutney
Bookmark
112 af 390

Kartoffel-tomat-dal med myntechutney

Kartoffel-tomat-dal med myntechutney
Samlet tid 45 min.
Tilberedningstid: 45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2285 kJ / 546 kcal
Fedt: 17.2 g
Protein: 26.9 g
Kulhydrat: 65.7 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til dal’en:

Til chutneyen:

  • 2 grønne chilier
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk.

Desuden skal du bruge:

  • 250 g havreyoghurt

Forberedelse

Skræl løgene og hvidløget. Hak løgene, og pres hvidløgene. Skyl tomaterne. Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i tern. Varm olien op på en pande. Svits løg og hvidløg i olien, til de er klare. Tilsæt garam masala, gurkemeje og koriander, og steg videre i 1-2 minutter. Tilsæt linserne, 120 g tomater og bouillonen, og lad det hele småkoge i ca. 30 minutter. Smag til med sojasauce og citronsaft.

Chutney: Skær chilien igennem på langs, fjern toppen og kernerne, og skyl chilien. Skyl mynte og koriander, ryst vandet af dem, og blend urterne fint sammen med chili, kokosmel, ingefær, sukker, citronsaft og sojasauce. Tilsæt evt. lidt vand efter behov.

Skær resten af tomaterne i kvarte. Anret kartoffel-tomat-dal’en med resten af tomaterne, dryp med yoghurt, og server myntechutneyen dertil.

Samlet tid 45 min.
Tilberedningstid: 45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2285 kJ / 546 kcal
Fedt: 17.2 g
Protein: 26.9 g
Kulhydrat: 65.7 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til dal’en:

Til chutneyen:

  • 2 grønne chilier
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 spsk. kokosmel
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 tsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk.

Desuden skal du bruge:

  • 250 g havreyoghurt