
Kartoffel-grøntsagskroketter

Ingredienser for 10 portion(er)
Til saucen:
- 200 g mayonnaise
- 2 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- 1 tsk. gurkemeje, stødt
- 1 tsk. tabasco
- 1 spsk. sort sesam
Til kroketterne:
- 80 g gulerødder, skåret i fine tern
- 100 g broccoli, finthakket
- 75 g rød peberfrugt, skåret i fine tern
- 10 g hvidløg, finthakket
- 3 spsk. mel
- 40 g æggeblomme, flydende
- 2 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sort peber, stødt
- 600 g kartoffelmos, færdiglavet og helt afkølet
Til panering:
- 110 g helæg, flydende
- 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Ca. 100 g mel
- Ca. 250 g pankorasp
- Fedtstof til fritering
Forberedelse
- Sauce: Rør alle ingredienserne sammen.
- Kroketter: Blancher gulerødder, broccoli og peberfrugt i kogende vand i ca. 1 minut, og lad det hele dryppe godt af. Rør de blancherede grøntsager, hvidløg, mel, æggeblomme, sojasauce og peber godt ud i den færdige kartoffelmos, og stil blandingen på køl i ca. 1 time.
- Panering: Pisk æggene sammen med sojasaucen. Form kartoffel-grøntsagsblandingen til fingertykke kroketter, som først vendes i mel, derefter i ægge-sojasauceblandingen og til sidst i rasp og friteres i en frituregryde i ca. 4 minutter, til de er gyldne.
- Anret kartoffel-grøntsagskroketterne på tallerkener sammen med saucen, og pynt efter ønske med limebåde inden servering.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 10 portion(er)
Til saucen:
- 200 g mayonnaise
- 2 spsk. Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- 1 tsk. gurkemeje, stødt
- 1 tsk. tabasco
- 1 spsk. sort sesam
Til kroketterne:
- 80 g gulerødder, skåret i fine tern
- 100 g broccoli, finthakket
- 75 g rød peberfrugt, skåret i fine tern
- 10 g hvidløg, finthakket
- 3 spsk. mel
- 40 g æggeblomme, flydende
- 2 tsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. sort peber, stødt
- 600 g kartoffelmos, færdiglavet og helt afkølet
Til panering:
- 110 g helæg, flydende
- 2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Ca. 100 g mel
- Ca. 250 g pankorasp
- Fedtstof til fritering