Hurtiglavet bolognese med et pift af umami

Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Ingredienser

4 Portioner
300 g
spaghetti
15 g
olie
125 g
bacon eller pancetta, skåret i tern
500 g
hakkekød, ca. 20 % fedt
200 g
gulerod (3 mellemstore gulerødder)
125 g
selleri (2 stænger)
125 g
løg (1 lille løg)
3 
hvidløg, fint hakket
100 g
fløde (fedtindhold 10-12 %)
400 g
hakkede tomater fra dåse
Til garnering: Friske basilikumblade
Næringsindhold: 3485 kJ  /  832 kcal
39 g Fedt
47 g Protein
72 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Varm olien op ved jævn varme. Tilsæt hakkekødet, og steg det uden at skille det ad i 2 minutter på hver side, til det er brunt. Tilsæt bacon, og rør rundt, så hakkekødet falder fra hinanden. Steg videre i nogle minutter, indtil kødet er gennemstegt. Hæld det overskydende fedt fra (brug evt. en si).

Step 2

Skræl i mellemtiden løget og hvidløgene, hak begge dele fint, og bland dem sammen med hakkekødet. Skræl derefter gulerødderne og evt. selleristængerne, snit dem i fine tern, og bland også grøntsagerne sammen med hakkekødet. Lad det hele småkoge i 5 minutter ved jævn varme under hyppig omrøring.

Step 3

Rør tomaterne, Kikkoman naturligt brygget sojasauce og fløden i. Kog videre i 5 minutter, til saucen er kogt lidt ind. Smag evt. til med salt og peber.

Step 4

Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med frisk basilikum. Serveres straks.

Opskrifts-ID: 284

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Varm olien op ved jævn varme. Tilsæt hakkekødet, og steg det uden at skille det ad i 2 minutter på hver side, til det er brunt. Tilsæt bacon, og rør rundt, så hakkekødet falder fra hinanden. Steg videre i nogle minutter, indtil kødet er gennemstegt. Hæld det overskydende fedt fra (brug evt. en si).

Skræl i mellemtiden løget og hvidløgene, hak begge dele fint, og bland dem sammen med hakkekødet. Skræl derefter gulerødderne og evt. selleristængerne, snit dem i fine tern, og bland også grøntsagerne sammen med hakkekødet. Lad det hele småkoge i 5 minutter ved jævn varme under hyppig omrøring.

Rør tomaterne, Kikkoman naturligt brygget sojasauce og fløden i. Kog videre i 5 minutter, til saucen er kogt lidt ind. Smag evt. til med salt og peber.

Bring en stor gryde med vand i kog, kom godt med salt i, og kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien i et dørslag, og gem 100 ml af kogevandet. Bland spaghettien sammen med de 100 ml kogevand og saucen på en stor pande. Lad det hele simre videre i et minut ved jævn varme under omrøring. Fordel spaghettien på fire tallerkener, og pynt med frisk basilikum. Serveres straks.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.