
Hotategai shichimi-shoyu yaki – grillede kammuslinger med shichimi- eller chili-sojasauce
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 forårsløg
- 120 g frisk spinat
- 10 ml vegetabilsk olie
- 20 g smør
- lidt peber
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- lidt shichimi-pulver eller groft stødt chili
- 12 kammuslinger
- 1 g chilitråde
Forberedelse
Snit forårsløgene i meget tynde ringe, og læg dem i et dørslag. Skyl forårsløgene under rindende vand, og lad dem dryppe godt af. Skyl også spinaten, og lad den dryppe af.
Varm olien op på en pande, og svits spinaten i olien ved høj varme. Tilsæt smørret, og krydr det hele med peber. Rør naturligt brygget sojasauce og shichimi-pulver sammen til en jævn blanding i en skål. Varm en pande med slip-let-belægning op, og svits kammuslingerne på begge sider på den tørre pande, til de er halvvejs møre. Tag panden af komfuret, og lad den køle lidt af. Tilsæt shichimi-sojasauce-blandingen, og ryst panden godt. Anret spinaten og kammuslingerne på en tallerken, og hæld chili-sojasaucen over. Pynt med forårsløg og chilitråde.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 1 forårsløg
- 120 g frisk spinat
- 10 ml vegetabilsk olie
- 20 g smør
- lidt peber
- 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- lidt shichimi-pulver eller groft stødt chili
- 12 kammuslinger
- 1 g chilitråde