Søg
Filter
Helstegt ørred i citrus Ponzu
Bookmark
29 af 95

Helstegt ørred i citrus Ponzu

Ørred er nem at grille helstegt. Denne opskrift er meget simpel: mariner fisken i Ponzu, og server den med en cremet sauce lavet af bagte citroner. Et lækkert grillmåltid til sommeren med et citruspift.

Helstegt ørred i citrus Ponzu
Samlet tid 70 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Marineringstid: 30 min.
Madlavningstid 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 7700 kJ / 1925 kcal
Fedt: 130 g
Protein: 162 g
Kulhydrat: 21 g

Ingredienser for 2 portion(er)

Sauce:

  • 2 citroner
  • 1 tsk. honning
  • ½ knold hvidløg (optionalt)
  • Kikkoman sojasauce alt efter smag 
  • Peber efter smag og behag
  • 250ml olivenolie

Forberedelse

  1. Fjern skællene på de to ørreder. Rids skindet på fiskene med en skarp kniv, så marinaden kan trænge ind til kødet.
  2. Hak forårsløgene, pres hvidløget med en hvidløgspresser og riv ingefæren.
  3. Drys halvdelen af forårsløgene samt hvidløg og ingefær henover de to fisk. Derefter dækkes fisken helt med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og stilles i køleskabet for at marinere.
  4. Læg det hele hvidløg på grillen, og tilbered det i ca. 20-30 minutter indtil knolden begynder at blive blød og aromatisk. Halver citronerne. 
  5. Grill de to ørreder på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 10 minutter på hver side. Pensl fiskene med den resterende marinade med jævne mellemrum. Citronerne grilles ligeledes sammen med fiskene indtil de er gyldenbrune og bløde. 
  6. De grillede fisk sættes til side et øjeblik. 
  7. Pres juicen ud af de stegte citroner. Tilføj olivenolie, honning og stegt hvidløg. Bland det hele sammen med en stavblender, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber. 
  8. Server fisken med resten af de hakkede forårsløg og saucen.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 70 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Marineringstid: 30 min.
Madlavningstid 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 7700 kJ / 1925 kcal
Fedt: 130 g
Protein: 162 g
Kulhydrat: 21 g

Ingredienser for 2 portion(er)

Sauce:

  • 2 citroner
  • 1 tsk. honning
  • ½ knold hvidløg (optionalt)
  • Kikkoman sojasauce alt efter smag 
  • Peber efter smag og behag
  • 250ml olivenolie