
29 af 95
Helstegt ørred i citrus Ponzu
Ørred er nem at grille helstegt. Denne opskrift er meget simpel: mariner fisken i Ponzu, og server den med en cremet sauce lavet af bagte citroner. Et lækkert grillmåltid til sommeren med et citruspift.
Naturligt brygget sojasauce
Ponzu citrus sojasauce
Marinader, dressinger & dips
Hovedretter
Fisk
BBQ
Sommer

Samlet tid
70 min.
Tilberedningstid:
20 min.
Marineringstid:
30 min.
Madlavningstid
20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
7700 kJ / 1925 kcal
Fedt:
130 g
Protein:
162 g
Kulhydrat:
21 g
Ingredienser for 2 portion(er)
- 2 hele ørreder, mellemstørrelse
- 250ml Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 2 cm frisk ingefær
Sauce:
- 2 citroner
- 1 tsk. honning
- ½ knold hvidløg (optionalt)
- Kikkoman sojasauce alt efter smag
- Peber efter smag og behag
- 250ml olivenolie
Forberedelse
- Fjern skællene på de to ørreder. Rids skindet på fiskene med en skarp kniv, så marinaden kan trænge ind til kødet.
- Hak forårsløgene, pres hvidløget med en hvidløgspresser og riv ingefæren.
- Drys halvdelen af forårsløgene samt hvidløg og ingefær henover de to fisk. Derefter dækkes fisken helt med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og stilles i køleskabet for at marinere.
- Læg det hele hvidløg på grillen, og tilbered det i ca. 20-30 minutter indtil knolden begynder at blive blød og aromatisk. Halver citronerne.
- Grill de to ørreder på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 10 minutter på hver side. Pensl fiskene med den resterende marinade med jævne mellemrum. Citronerne grilles ligeledes sammen med fiskene indtil de er gyldenbrune og bløde.
- De grillede fisk sættes til side et øjeblik.
- Pres juicen ud af de stegte citroner. Tilføj olivenolie, honning og stegt hvidløg. Bland det hele sammen med en stavblender, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber.
- Server fisken med resten af de hakkede forårsløg og saucen.
Brugte produkter i denne opskrift
Samlet tid
70 min.
Tilberedningstid:
20 min.
Marineringstid:
30 min.
Madlavningstid
20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion)
7700 kJ / 1925 kcal
Fedt:
130 g
Protein:
162 g
Kulhydrat:
21 g
Ingredienser for 2 portion(er)
- 2 hele ørreder, mellemstørrelse
- 250ml Kikkoman Ponzu citrus sojasauce
- 2 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 2 cm frisk ingefær
Sauce:
- 2 citroner
- 1 tsk. honning
- ½ knold hvidløg (optionalt)
- Kikkoman sojasauce alt efter smag
- Peber efter smag og behag
- 250ml olivenolie