Helstegt ørred i citrus Ponzu

Samlet tid 70 min.
20 min. Arbejdstid
30 min. Marineringstid
20 min. Tilberedningstid

Ørred er nem at grille helstegt. Denne opskrift er meget simpel: mariner fisken i Ponzu, og server den med en cremet sauce lavet af bagte citroner. Et lækkert grillmåltid til sommeren med et citruspift.

Ingredienser

2 Portioner
2 
hele ørreder, mellemstørrelse
2 
fed hvidløg
1 bundt
forårsløg
2 
cm frisk ingefær

Sauce

2 
citroner
1 tsk.
honning
 ½ 
knold hvidløg (optionalt)
Peber efter smag og behag
250 ml
olivenolie
Næringsindhold: 7700 kJ  /  1925 kcal
130 g Fedt
162 g Protein
21 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Fjern skællene på de to ørreder. Rids skindet på fiskene med en skarp kniv, så marinaden kan trænge ind til kødet.

Step 2

Hak forårsløgene, pres hvidløget med en hvidløgspresser og riv ingefæren.

Step 3

Drys halvdelen af forårsløgene samt hvidløg og ingefær henover de to fisk. Derefter dækkes fisken helt med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og stilles i køleskabet for at marinere.

Step 4

Læg det hele hvidløg på grillen, og tilbered det i ca. 20-30 minutter indtil knolden begynder at blive blød og aromatisk. Halver citronerne. 

Step 5

Grill de to ørreder på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 10 minutter på hver side. Pensl fiskene med den resterende marinade med jævne mellemrum. Citronerne grilles ligeledes sammen med fiskene indtil de er gyldenbrune og bløde. 

Step 6

De grillede fisk sættes til side et øjeblik. 

Step 7

Pres juicen ud af de stegte citroner. Tilføj olivenolie, honning og stegt hvidløg. Bland det hele sammen med en stavblender, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber. 

Step 8

Server fisken med resten af de hakkede forårsløg og saucen.

Opskrifts-ID: 1116

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Fjern skællene på de to ørreder. Rids skindet på fiskene med en skarp kniv, så marinaden kan trænge ind til kødet.

Hak forårsløgene, pres hvidløget med en hvidløgspresser og riv ingefæren.

Drys halvdelen af forårsløgene samt hvidløg og ingefær henover de to fisk. Derefter dækkes fisken helt med Kikkoman Ponzu citrus sojasauce og stilles i køleskabet for at marinere.

Læg det hele hvidløg på grillen, og tilbered det i ca. 20-30 minutter indtil knolden begynder at blive blød og aromatisk. Halver citronerne. 

Grill de to ørreder på en forvarmet rist/plade ved høj temperatur i 10 minutter på hver side. Pensl fiskene med den resterende marinade med jævne mellemrum. Citronerne grilles ligeledes sammen med fiskene indtil de er gyldenbrune og bløde. 

De grillede fisk sættes til side et øjeblik. 

Pres juicen ud af de stegte citroner. Tilføj olivenolie, honning og stegt hvidløg. Bland det hele sammen med en stavblender, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber. 

Server fisken med resten af de hakkede forårsløg og saucen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.