Havrebudding med blåbær og dadelkaramel

4 1 Bedømmelse
Samlet tid 40 min.
10 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Hvem siger, at man ikke kan spise budding til morgenmad? Denne søde blåbærret giver dig en god og tilfredsstillende start på dagen.

Ingredienser

2 Portioner
100 g
havregryn
200 ml
mandelmælk
2 
æg
1 spsk.
honning
 ¼ tsk.
rapsolie til at smøre formen med
 ½ kop
frosne blåbær

Dadelkaramel:

120 g
friske, udstenede dadler
50 ml
varmt vand
1 spsk.
jordnøddesmør
 ½ tsk.
kakao
Næringsindhold: 2615 kJ  /  625 kcal
19,5 g Fedt
19,3 g Protein
100,2 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Tænd ovnen på 190 grader

Step 2

Opvarm mandelmælken i en gryde. Hæld havregrynene i og lad det stå i 5-7 minutter. 

Step 3

Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Bland æggeblommerne med honning og pisk æggehviderne stive. Bland havregrynene med æggeblommerne og vend derefter forsigtigt de faste æggehvider i blandingen. 

Step 4

Find en ovnfast form med en diameter på 18 cm og smør den med rapsolie. Hæld havregrynsblandingen heri og fordel blåbærrene ovenpå. Du kan bruge friske eller frosne bær eller marmelade. Put formen i den forvarmede ovn og bag det hele i ca. 30 minutter. 

Step 5

Imens forberedes karamellen. Bland varmt vand med kakao, tilføj dadlerne og lad det hele stå i 5 minutter. Herefter blendes blandingen, jordnøddesmør og Kikkoman Sojasauce til en jævn masse.  

Step 6

Server den bagte budding med dadelkaramellen.

Opskrifts-ID: 1095

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Tænd ovnen på 190 grader

Opvarm mandelmælken i en gryde. Hæld havregrynene i og lad det stå i 5-7 minutter. 

Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Bland æggeblommerne med honning og pisk æggehviderne stive. Bland havregrynene med æggeblommerne og vend derefter forsigtigt de faste æggehvider i blandingen. 

Find en ovnfast form med en diameter på 18 cm og smør den med rapsolie. Hæld havregrynsblandingen heri og fordel blåbærrene ovenpå. Du kan bruge friske eller frosne bær eller marmelade. Put formen i den forvarmede ovn og bag det hele i ca. 30 minutter. 

Imens forberedes karamellen. Bland varmt vand med kakao, tilføj dadlerne og lad det hele stå i 5 minutter. Herefter blendes blandingen, jordnøddesmør og Kikkoman Sojasauce til en jævn masse.  

Server den bagte budding med dadelkaramellen.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.